O nouă civilizație

294.2La știri (Forbes): Cu ani în urmă, antropologul Margaret Mead a fost întrebată de o studentă ce consideră ea a fi primul semn de civilizație dintr-o cultură. Eleva se aștepta ca Mead să vorbească despre vase de lut, unelte pentru vânătoare, pietre de șlefuit sau artefacte religioase.

Dar nu. Mead a spus că prima dovadă a civilizației a fost un femur fracturat vechi de 15.000 de ani, găsit într-un sit arheologic. Femurul este cel mai lung os din corp, care leagă șoldul de genunchi. În societățile fără beneficiile medicinei moderne, este nevoie de aproximativ șase săptămâni de odihnă pentru ca un femur fracturat să se vindece. Acest os anume fusese rupt și se vindecase. …

Un femur rupt care s-a vindecat este dovada că o altă persoană și-a luat timp să rămână cu cei căzuți, a legat rana, a dus persoana în siguranță și a îngrijit-o până la recuperare. Un femur vindecat indică faptul că cineva a ajutat unul din semenii lui, în loc să-l abandoneze pentru a-și salva propria viață.

Răspunsul meu: Aceasta este asistență reciprocă.

Întrebare: Asistență reciprocă, așa a început civilizația? Dacă nu ajungem la punctul în care a început civilizația, dacă nu o dezvoltăm astăzi, se dovedește că ne îndreptăm înapoi de la civilizație??

Răspuns: Cu siguranță. Dacă dezvoltăm ceva, este doar pentru a câștiga bani. Astăzi, dacă nu ar exista dorință, nici sete de bani, s-ar dezvolta medicina și chirurgia? Nimic nu s-ar fi dezvoltat. Am trăi într-o societate primitivă. Ti-ai rupt un picior? Ei bine, deci l-ai rupt.

Comentariu: Un grup mic de oameni grijulii au reușit să facă o descoperire importantă, să creeze o nouă civilizație. Cineva era în apropiere și i-a pus două bețe pe picior, de exemplu. Descoperirea are loc într-un grup mic?

Răspunsul meu: Desigur. Acest lucru este adevărat și ar trebui să fie așa.

Întrebare: Și chiar și în timpul Renașterii a fost la fel?

Răspuns: Da, desigur.

Întrebare: Și astăzi, cum va exista o descoperire de la indiferență la conexiune? Va fi realizat de un grup mic de oameni?

Răspuns: Totuși, se ajunge la aceasta prin conștientizarea necesității. Dacă se întâmplă acest lucru, vom avea succes.

Întrebare: Există o astfel de necesitate astăzi?

Răspuns: Din câte văd eu, lumea modernă face totul pentru a elimina această nevoie de asistență reciprocă pentru supraviețuire.

Comentariu: Ai fost pesimist cu privire la umanitate în ultima vreme.

Răspunsul meu: Sunt un realist. Egoismul crește exponențial, surprinzător de rapid, literalmente vertical în sus și nu avem nimic a se opune acestuia.

Întrebare: Dar totuși zboară către un fel de fundătură?

Răspuns: Nu. Nu simte acest impas, și este gata să lupte cu toți cei care sunt împotriva lui.

Întrebare: Unde va începe o nouă civilizație adevărată? În ce moment va apărea?

Răspuns: Dacă nu cu un război atomic – general, serios și total – atunci pot exista niște erupții vulcanice uriașe în care natura pur și simplu ne închide împreună într-un fel de cutie. Atunci poate vom sta în întuneric și ne vom da seama.

Întrebare: Deci este nevoie de întuneric complet pentru asta?

Răspuns: Da. Trebuie să înțelegem că nu exista alte mijloace pentru a crea un anumit contract între noi, că ne vom raporta unul cu celălalt doar în beneficiul celuilalt, fără să ne luăm în considerare. O astfel de revoluție.

Întrebare: Aceasta este o revoluție completă a gândirii. Apoi atunci întunericul va dispărea?

Răspuns: Da.

De la KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 12/30/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: