O nouă dorință născută din două dorințe opuse

Întrebare: Ați explicat că, grație conexiunii între doi, un al treilea lucru complet nou este născut, și aceste două lucruri dispar. Dar, de ce asta nu se produce în lumea noastră? Un tată și o mamă au un copil împreună, dar ei continuă să trăiască cu copilul.

Răspuns: Conexiunea nu este legătura între corpuri fizice, ci o uniune a dorințelor. Corpurile fizice nu se conectează, dar este posibil să se ia gameți de la un tată și o mamă și să se facă un copil in vitro.

Dar asta nu este numită o conexiune; conexiunea se întâmplă cu dorințele. Fiecare muncește asupra dorinței sale apoi, din două dorințe opuse, o a treia se naște care le cuprinde pe amândouă. Conexiunea este o existență comună a două dorințe la un nivel superior. Concesia și anularea sinelui în conexiune nu dăunează, dimpotrivă, adaugă satisfacție și permite a urca și mai sus.

Dorința de primire nu dispare niciodată; aceasta este substanța creației. Între timp, anulăm temporar aceste dorințe care nu pot fi utilizate pentru dăruire. Cu dorințele care pot fi folosite pentru a dărui, le combinăm astfel încât să creeze un al treilea corp numit Adam (om) care include atât bărbați, cât și femei.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 08.06.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed