O Noua Poveste Despre Scufita Rosie

Intrebare: Ce se intampla „in spatele scenei” actiunilor mele atunci cand citind Cartea Zohar fac eforturi repetate sa ma intorc la intentie, insa eforturile mi se par zadarnice?

Raspuns: Eforturile voastre determina calitatiile perceptiei voastre, senzitivitatii voastre, si atunci vine revelatia. Totul se afla in fata voastra, insa lipsa voastra de senzitivitate nu va permite sa revelati sistemul conexiunii dintre suflete, cel despre care va vorbeste Zohar-ul . Eforturile si rugaciunile voastre construiesc in voi instrumentele perceptiei, pentru ca astfel sa sesizati imaginea.

Intrebare: Am incercat in mod repetat sa construiesc din nou intentia mea, insa mi se pare ca fac aceleasi eforturi si simt acelasi lucru ca acum o saptamana, ca si cum nimic nu s-ar fi schimbat….

Raspuns: Sa presupunem ca ma aflu printre muzicieni. Ma uit la ei, si sesizez cum asculta ei fiecare sunet si cum discern combinatia diferitelor sunete si vad cat de important este asta pentru ei. Uitandu-ma la ei, invat cum sa percep sunetele. Apoi, ca rezultat al eforturilor mele, devin mai senzitiv si incep sa le percep si eu.

Apoi adresez intrebari muzicienilor si ei imi explica aceste lucruri, insa eu nu inteleg explicatiile lor. „A patra”, „a cincea”, „glissando”, „forte”- aceste cuvinte nu imi spun nimic, la fel ca in enigmatica terminolgie a Cartii Zohar.

Dar eu vreau sa le invat! De aceea eu incerc sa devin un pic mai senzitiv fata de ele si sa le simt. Apoi, deoarece ne aflam intr-un sistem special, in concordanta cu eforturile mele, dorintele, si aspiratiile, incep sa simt. In acest fel se dezvolta si un copil.: El vrea sa devina mare si este tot timpul prin preajma, neobosit si cercetand pest tot.

Ne intrebam: Cum pot oare copiii sa se uite la acelasi desen animat sau sa asculte acelasi basm de o mie de ori? Insa, este o mie de ori pentru noi, care nu ne mai dezvoltam. Insa un copil traieste acea poveste. Cand asculta astazi povestea despre Scufita Rosie, pentru el este o poveste complet noua, diferita de cea de ieri. Te uiti la el si te gandesti, „Bine, o sa-i spun povestea. Il las sa stea linistit, calm, si sa se bucure…..” Insa el asculta aceasta poveste din nou de fiecare data! Si desi in adancul inimii sale o stie, atunci cand o asculta cu tine, el o retraieste inca o data. Este similar cu felul in care tu mananci astazi desi ai mancat si ieri. Asta se intampla si cu el!

Prin urmare, intreaga noastra munca este de a ne dezvolta senzitivitatea pentru a dobandi noi calitati ale perceptiei.

Din partea 2 Lectia Zilnica de Cabala 6/23/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: