O parte a Creatorului numită Suflet

610.1Acum vom explica problema originii sufletului. S-a spus că este o parte a lui Dumnezeu de sus. Am întrebat: „Cum și în ce se deosebește forma sufletului de lumina Sa simplă până când o separă de Întreg?” (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, partea 1, „Observarea interioară”, capitolul 3, punctul 15).

Sufletul este acea parte a luminii superioare care se află în dorința omului. Cu cât dorința este mai mare, cu atât mai multă lumină superioară o poate umple și invers.

Însăși calitatea materiei se numește dorință. O reducere sau extindere a dorinței este o reducere sau extindere a sufletului omului.

Sufletul este o parte a Creatorului de sus. Adică ceea ce umple dorința sau umple sufletul vine de la Creator și coboară de la El la om. Dar nu mai mult de atât.

Întrebare: Sufletul și dorința nu sunt același lucru?

Răspuns: Sufletul este format din dorință și din lumina care îl umple.

Întrebare: Înseamnă că sufletul este o substanță pe care omul nu îl are? Trebuie să-l dezvoltăm?

Răspuns: Nu, embrionul sufletului este mereu acolo, altfel omul nu ar fi om. Toți cei care există au o parte din suflet. Un obiect mineral, vegetal, animal sau uman are un suflet.

Adică, Creatorul a creat dorința de a primi și și-a plasat partea Sa în interiorul acestei dorințe, care se numește suflet.

Întrebare: Înseamnă că Creatorul a creat ceva care nu există în El și este dorința de a primi?

Răspuns: Da, nu există nicio dorință de a primi în Creator. Dar există lumina superioară care emană de la Creator în această dorință.

KabTV „Studiul celor zece Sefirot (TES)” 20.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed