O parte din Creator care este întotdeauna cu tine

Întrebare: Cum îmi pot crește gradul de conștientizare al faptului că nu este nimeni altul în afară de El, și în același timp, să nu-l transform în misticism?

Răspuns:  Numai prin mediu! Dacă o persoană este retrasă, ea nu vede imaginea corectă. Numai mediul o poate reseta și conduce la percepția corectă, astfel încât să vadă fiecare revelație ca un semn de Sus, dar să nu devină un mistic care vede semne de misticism pretutindeni.

E vorba de „Israel, Tora, și Creatorul” care se conectează într-un punct, astfel încât să-mi dea direcția cea bună. Conectez totul la o singură cale prin care vreau să ajung la adeziunea cu Creatorul, și în funcție de aceasta, clarific tot ceea ce are loc în interiorul meu și în jurul meu în funcție de nivelul de importanță în relația lor de adeziune. Totul trebuie să se încheie în adeziune, ceea ce înseamnă în Creator.

Există o singură modalitate de a verifica dacă este corectă: Acțiunea mea trece prin grup și conduce la o conexiune mai mare, în care sper să descopăr Creatorul. Trebuie să fie încorporată în acest sistem în mod corect și clar, ca ultima piesă care lipsește dintr-un puzzle ce face imaginea întreagă și infinită o dată ce este la locul ei.

Nu este nimic altceva decât Lumina și un vas. Noi suntem vasul și Creatorul este Lumina. Aceasta Lumină vine la noi printr-un fel de filtru, care este această lume întreagă, diferite forme și feluri. Dar, de fapt, sunt toate acțiunile și influențele Creatorului.

Eu percep tot ceea ce-mi spui acum ca atitudinea Creatorului față de mine, care astfel vrea să mă evoce și să adauge ceva la mine. „Nu este nimeni în afară de El” înseamnă că Creatorul operează prin toată lumea. Mi se pare mie că ei există în această lume, și astfel trebuie să-i tratez din acest punct de vedere; din acest motiv, vom ajunge la iubirea Creatorului prin iubirea pentru ființele create.

Dar prin grup ai un calcul diferit față de restul lumii. Aceasta se datorează faptului că Creatorul își prezintă atitudinea prietenoasă prin intermediul grupului, în timp ce prin lume El își prezintă, de obicei, atitudinea negativă. Aceste două atitudini te direcționează către scop. Prin intermediul grupului, veți obține simpatia, sprijinul și înțelegerea. Prin grup dobândești o altă forță; e ca și cum Creatorul este cu tine.

Un grup este o parte din Creator, care este mereu cu tine; în timp ce lumea este o parte a Creatorului care pare a fi împotriva ta. În cele din urmă, totuși, toate acestea trebuie să se unească într-un întreg.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 30/12/12, „Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed