O persoană aflată sub controlul Creatorului

961.1Întrebare: Există mari răufăcători în lume precum Hitler și Stalin. Există sentimentul că există o forță invincibilă în spatele lor, ca și când ar fi fost Creatorul, iar apoi își pierd această putere. De ce se întâmplă lucrurile în acest fel?

Răspuns: Dacă o persoană nu este condusă către conexiunea cu Creatorul, ea este pur și simplu administrată de forța superioară, în special de astfel de mari oameni negativi precum Hitler și Stalin sau de mari oameni pozitivi.

O persoană nu are control asupra acestui lucru. Din perspectiva Înţelepciunii Cabalei întreaga umanitate este înrobită, este operată de egoismul animal, cu excepția celor care ajung la contact cu Creatorul sau care doresc să fie îndreptate spre acest contact. Deci, nu le putem cere nimic. La urma urmei, ei nu știu cum să acționeze, modul în care providența superioară îi gestionează și de ce sunt obligați să facă lucrurile într-un fel sau altul.

Desigur, răul pe care îl pot provoca lumii trebuie să fie limitat, dar nu putem să-i condamnăm pentru asta. Trebuie să le arătăm și să le explicăm modul în care să dezvăluie corect adevărata forță a naturii care ne gestionează, astfel încât să o descoperim.

Nu ne putem raporta diferit la ei. Înțeleg că la nivel corporal îi puteți urî și ați putea fi gata să îi distrugeți și nu îi puteți dori nimic bun. Dar, pe de altă parte, trebuie să înțelegem că o persoană este aservită și controlată de forțele pe care Creatorul le introduce într-o persoană care operează în el. O persoană este creația Creatorului.

Numai dacă, pe lângă atributele teribile pe care Creatorul le-a dat unei persoane, cineva dobândește metoda de corectare a acestor atribute, ceea ce înseamnă capacitatea de a le corecta, este posibil să întrebi și să ceri unei astfel de persoane: „Ce aţi făcut cu ceea ce ați primit? Implementați metoda de corectare? O folosiți corect în condițiile care vi s-au dat?”

Dar cum îi poți cere ceva unei persoane dacă nu i s-au dat condițiile pentru a se corecta,?

Dacă privim lumea din perspectiva înțelepciunii Cabalei, trebuie să ne raportăm diferit la această persoană. Trebuie să vedem astfel de oameni ca fiind creația Creatorului. Cu toții avem atributele de bază, pe care nu noi le-am ales. Nu am ales unde să ne naștem, cum să fim crescuți, etc. Poate că mi-aș dori să fiu născut și crescut într-o altă familie, într-o altă societate, într-o altă țară, într-un alt moment.

Nimeni nu poate alege asta, așa că de ce ar trebui să vină cineva la mine cu o plângere: „De ce faci lucrurile într-un fel și nu altul?” O fac pentru că așa am fost crescut și așa s-au dezvoltat atributele pe care mi le-a dat Creatorul, atât.

Acesta este motivul pentru care înțelepciunea Cabalei ne ghidează către o percepție total diferită a realității, astfel încât să nu avem plângeri față de nimeni decât de noi înșine. Vrei să corectezi lumea? Îndreaptă-te către Creator și încearcă, cere, întreabă și acționează prin El pentru a corecta lumea.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 7/21/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: