O persoana ar trebui sa vada doar drumul inainte

De acum inainte noi nu mai putem avansa asa cum am facut-o pana acum, legati la ochii indreptandu-ne spre o destinatie necunoscuta, fara intelegere, intelepciune si o cunoastere sigura, precum animalele alergand in directii nedefinite, fugind intr-un loc sigur sa scape de pericol. In felul acesta am avansat in cursul istoriei, dar astazi trebuie sa incepem sa evoluam ca oamenii ce suntem.

Un Om e cineva care “are  ochii” si vede drumul dinainte, cunoscand exact incotro se indreapta. In primul rand, cineva atinge starea sa viitoare de existenta in “ forma sa potentiala” si apoi o materializeaza in practica.

Formele la care trebuie noi sa trecem acum sunt formele similare Creatorului. De aceea, inainte de orice, trebui se sa le manifestam in conexiunea dintre noi, multumita careia noi acumulam noi proprietati. Apoi, in mod colectiv, noi vom realiza starea noastra viitoare in practica:  o conexiune stransa, puternica, a unuia cu celalalt, bazata pe daruire, in care Creatorul va fi revelat.

In aceasta maniera noi vom progresa pas cu pas, pana ce vom trece prin cele 125 de grade spirituale. Va insemna iesirea din exil spre libertatea absoluta. Incepand de astazi si de acum in colo, inaintarea noastra trebuie sa fie supravegheata si constinenta, fara sa repetam greselile anterioare pe care  in mod continuu si metodic le facem din timp in timp pe parcursul stagiilor umane ale evolutiei.

De fiecare data incercam sa facem ceva fara sa stim ceva despre viitor, liderului care a strigat mai tare i-a fost data oportunitatea sa altereze natura si societatea umana. Aceea persoana isi va infaptui ideile pana cand ori va fi dat jos de la putere or va muri natural, dupa aceea noi descoperim ca tot ce a facut a fost gresit. Iar ciclul se va repeata incontinuu, de la o eroare la urmatoarea.

Astazi, printre toate acestea, avem de a face cu o situatie dificila care are legatura  cu conducerea lumii si cu aceasta noua tendinta. Noi suntem capabili sa vedem ce obstacol enorm e pus in calea noastra si cat de inutili sunt sunt acesti conducator. In cele din urma ei vor fi inlocuiti cu un guvern meritos,similar Sanhedinului din vechime care este un consiliul spiritual autentic, stand in fruntea intregii umanitati.

Din partea a patra  a Lectiei zilnice de Cabala 12/29/2010, “Intelepciunea Cabala şi filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: