O persoană care atrage Lumile

Intrebare: Pe masura ce avansez, eu ar trebui să fiu mai recunoscător pentru faptul că  există Forta Superioara care ma avanseaza. Dar nu stiu cum pot face asta, cum pot să ma bazez pe existenţa Forţei de Sus?

Răspuns: Nu vă bazaţi pe ea! Nu credeti în Forta Superioara până când nu veti activa puterea voastra de mai jos. Nu există nici un Creator fără creatura. Noi avansam doar în funcţie de cererea noastră, MAN, prin influenţarea forţelor naturii cu ea.

Când Cabalistii descriu Partzufim, ei ne spun numai despre acţiunile de a darui. Partzufim, în sine, nu există. În exact acelaşi mod, ei scriu despre efortul nostru şi existenţa: Nu există nici un Creator şi lumi; nu este nimic dacă o persoană nu activeaza puterea lui sau a ei de a darui.

De îndată ce o persoană activează forţa de a darui, Lumile apar imediat, în raport cu el, dar într-un sens general, deoarece acestea nu există altfel. Toata realitatea, inclusiv lumea spirituală, nu există în afara   omului . Aceasta este ceea ce spune înţelepciunea Cabala în secţiunea „percepţia realităţii.”

Deci, pe ce se poate baza o persoana? În afara de om nu este nimic, totul este doar în el. Dacă nu ne punem în mişcare, nu ne putem construi sistemul de lumi.

De îndată ce sunt dispus să dau, imediat am faţa Lumina Infinitului. Apoi, între aceasta şi mine, se nasc lumile, un sistem de comunicare între mine şi lumea Infinitului. Dacă eu nu performez actul de a darui, atunci nu există nimic.

Toata realitatea spirituală (nu vorbim despre lumea materială, deoarece este imaginară) există în om în măsura în care el are puterea de a darui. Dacă el nu are nici o putere de a darui, atunci nu există nimic. Nu putem spune că există ceva în afara omului cu excepţia cazului în care el însuşi o construieşte, o creează şi o implementează.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 12/8/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: