O Precizare Foarte Importanta

Baal HaSulam, Introducere la Studiul Celor Zece Sfere,”, p.137: Din cele mentionate mai sus, veti invata ca Sfanta Tora, care este nesfarsita, nu a emanat sau aparut inainte de El asa cum ne apare in aceasta lume, deoarece se stie ca „Tora si Creatorul sunt una”, si acest lucru nu apare in intregime in Tora lumii noastre.

Intrebare: Daca, Creatorul este ascuns total, cum putem discuta despre adevarata Tora? In fond, „Tora” este corectia.

Raspuns: De aceea noi vorbim despre Tora lumii noastre. „Tora” este esenta, conexiunea cu Creatorul. „Creatorul” este Lumina totala, insa „Tora” este lumina partiala care reveleaza dorinta, o corecteaza si o umple.

In lumea noastra, exista mijloace care ne ingaduie sa ajungem la Lumina, la Creator. Noi nu suntem inchisi in dorinte; noi suntem activati de o usoara iluminare. Sa presupunem ca beau ceai, si asta imi place; cu alte cuvinte, exista o lumina, care corespunde cu dorinta mea, si eu lucrez cu aceasta: O vreau sau nu, o accept sau nu. Noi vorbim despre portiuni mici de Lumina care pot fi obtinute in dorintele egoiste ale acestei lumi.

In afara de asta, exista un grad, care precede lumea spirituala. Asta este ceva total diferit, starea Lo Lishma, atunci cand din disperare, eu incep sa folosesc materialul meu, dorintele egoiste pentru a ajunge la daruire. Si desi motivele mele sunt sub semnul intrebarii, exista deja o conexiune, o posibilitate de a face eforturi pe cale.

Astfel, am ajuns la sfarsitul firului. Ca si cum Cabalistii mi-au lasat un ‚bilet”, si eu il folosesc dupa cum a fost destinat, urmand sfatul lor, si apoi stabilesc conexiunea cu ei, iar ei ma ajuta asa cum cei varstnici ajuta un copil.

Mi-a fost data o dorinta initiala, punctul din inima sau grijile, de unde trebuie sa ies. Am fost trezit, si nu sunt un simplu „animal”; mintea si dorinta, Reshimot, starile interioare si situatiile exterioare, frica fata de viitor a lumii, si propriul meu viitor se trezesc in mine. Fundatia a fost stabilita.

Si apoi, indiferent ce se intampla, la un moment dat voi avea nevoie de ajutor de Sus. Si cautarea ma va ajuta sa gasesc adevarul- Lumina care Reformeaza.

Din partea a 3 a  Lectiei Zilnice de Cabala 17/05/2012, Studiul celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: