O privire asupra lumii prin lentile diferite

Întrebare: Poate un cabalist să schimbe realitatea?

Răspuns: Un om poate schimba realitatea în care este el, fiindcă aceasta depinde complet de propriile lui calități. Azi, existăm cu toții în aceleași calități, într-un cadru specific și, de aceea, pentru noi există o percepție comună asupra lumii, aceleași preocupări, experiențe, etc.

Un cabalist care începe să înțeleagă Creația vede lumea complet diferit, deși îi rămâne aceeași percepție animalică prin cele cinci organe de simț materiale, ca la oricine altcineva.

Este ca și cum ar avea două dispozitive și vede diferit prin fiecare din ele, ca și cum s-ar uita printr-o sticlă roșie și prin una albastră.

Întrebare: Asta înseamnă că pentru un astfel de om există o realitate dublă?

Răspuns: Nu, aceasta nu este o personalitate divizată, ca în lumea noastră, când omul nu știe ce sau cine este. În Cabala nu există un astfel de lucru.

Prin percepția în el însuși a două calități opuse, omul se ridică peste ele pe linia din mijloc și experimentează totul, raportându-se la nivelul spiritual în care există el. Mulțumită acestei dualități, acestei percepții stereo, el începe să experimenteze totul, dar nu din punctul lui de vedere, ci din punctul de vedere al Creatorului.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 10/12/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: