O privire dincolo de punctul Big Bang

Înțelepciunea Cabalei ne permite să descoperim ceea ce a existat înainte de crearea lumii noastre până la Big Bang pentru a afla când au fost create lumile. Ea ne permite să vedem, în ce punct suntem acum cu toate fazele de dezvoltare viitoare „, la sfârșitul tuturor generațiilor.”

Înțelepciunea Cabalei ne spune ceea ce fizica modernă nu poate explica. Săpăturile paleontologilor „ne oferă câteva informații despre generațiile anterioare și despre fazele evolutive prin care am trecut. Dar știința obișnuită nu ne poate spune nimic despre ceea ce a fost creat înainte de lumea noastră și ceea ce este dincolo de limitele sale, care este şi ceea ce nu este accesibil simțurilor noastre corporale: vederea, auzul, mirosul, gustul, și simţul tactil.

Astrofizica studiază dezvoltarea universului pornind de la Big Bang și crearea spaţiului în care au apărut toate galaxiile, sistemul nostru solar, și planeta noastră. Avem câteva informații despre acest lucru, dar, înainte de Big Bang nu exită concepte, cum ar fi chiar „loc” și „timp” și, prin urmare, nu poate fi percepută de cercetarea noastră.

Noi nu putem studia ceea ce s-a întâmplat înainte de crearea de loc și timp prin metode obișnuite. Cabala ne poate ajuta pentru că ne oferă noi instrumente și organe de simț și extinde simţurile si mintea noastră. Astfel, putem explora o realitate care nu este percepută de senzorii noștri obișnuiți.

Întrebare: Cum putem studia ceva ce s-a întâmplat înainte de Big Bang, înainte de crearea universului nostru, dacă nu era nimic atunci? Nu este Big Bang punctul de plecare?

Răspuns: Big Bang este punctul de plecare al lumii noastre corporale, care a fost creată de către o scânteie de energie superioară care a explodat. Astrofizica nu poate explica cum s-a întâmplat. Cum ar putea o astfel de mare de energie să fie concentrată într-un singur punct minuscul din care a avut loc explozia? Fizica acum se apropie de punctul în care energia spirituală este transformată în energie corporală. Din lumea spirituală, a fost energie microscopică. Aceasta energie spirituala a trecut din lumea Ein Sof (Infinit) prin cinci lumi spirituale: Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira, și Assiya. Și pe limita ultimă a lumii, când lumea Assiya slăbește la minim, ca și în cazul în care o picătură mică în mare, această scânteie spirituală a explodat și s-a transformat în energie corporală din care a fost creat întregul univers. Acesta este punctul Big Bang-ului, care a fost punctul de plecare al lumii noastre. Tot ceea ce a precedat se aplică doar la lumea spirituală, care este, înțelepciunea Cabala.

Din Programul israelian Radio 103FM, 6/7/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed