O relație duală

549.01Comentariu: Uneori, când studenții dvs. vă cer sfatul cu privire la o acțiune sau alta, răspundeţi că nu merită făcută și apoi la un moment dat ca și cum aţi fi devent o nouă persoană spuneţi: „Este foarte important să investești în asta.”

Răspunsul meu: Acest lucru se întâmplă pentru că încep să simt că oamenii sunt pregătiți pentru acea acțiune. Aici sunt două etape. Una este când nu mă implic și nu simt încă pregătirea oamenilor, iar a doua, când le simt pregătirea, mă identific cu ei și încep să-i împing eu însumi.

Comentariu: Se întâmplă adesea ca la început să fiţi chiar critic cu propunerile lor.

Răspunsul meu: Nu, nu este o critică. Cert este că mereu intru în orice stare pe care mi-o oferă studenții, din punct de vedere al negării, până la verificarea acestei stări, la înțelesul ei, iar pe parcursul procesului spun ceea ce văd din această parte.

Și apoi simțindu-le pregătirea pentru implementarea corectă, trec la faptul că poate că este necesar să facem așa și așa. Trec prin aceste stări pe parcurs fără să ascund faptul că o văd dintr-o parte și apoi o văd din cealaltă, pentru ca ei să obțină o privire de ansamblu și să înțeleagă imaginea.

Întrebare: Ce ar trebui să facă elevul în acest scenariu când spuneţi mai întâi un lucru și apoi altul?

Răspuns: Acționați în conformitate cu decizia luată. Nu cred că ar trebui să ne oprim aici. Întotdeauna se întâmplă așa.

Comentariu: Dar aţi spus odată că datorită puterii și dorinței, poți forţa Creatorul.

Răspunsul meu: Desigur, asta facem în fiecare etapă. Trebuie să-L implori. Și pentru a face acest lucru, trebuie să aveți o dorință atât de puternică încâ să învingă rezistența Lui.

Desigur, dorința este dată tot de Creator, dar trebuie ca la ceea ce El îți dă să adaugi eforturile tale.

KabTV „Am primit un apel. Laitman cel şiret?” 30.06.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: