O resedinta in Lumea Infinitului

Intrebare: In legatura cu sarbatoare de Sukkot este scris: Iesi din casa ta permanenta si locuieste intr-o resedinta temporara. Crezi ca o persoana in toate mintile poate sa-si paraseasca casa confortabila si sigura, pentru a se muta intr-un adapost temporar?

Raspuns: Oricum vom fi obligati sa ne schimbam locuinta egoista, in ciuda dorintelor noastre. Oricat de solida pare casa voastra acum, toti stiu ca este una temporara si toti ne vom muta in alt loc, permanent.

Dar Cabala invita o persoana sa iasa din locuinta sa permanenta, care pare atat de sigura, si sa se mute in avans, intr-una temporara. Egoismul nostru ne infatiseaza aceasta lume ca fiind permanenta, dar studiind Cabala descoperim o relatie diferita intre lumi: Lumea daruirii este permanenta pentru ca o persoana obtine astfel unitatea cu Creatorul si dobandeste eternitatea si perfectiunea in Lumea Infinitului.

Noi, asemeni copiilor mici, suntem atasati locuintei noastre din prezent; ne este frica sa ne mutam din ea, sa ne parasim jucaria favorita. Chiar si ca adulti avem o problema sa renuntam la conceptele noastre din prezent si sa ne uitam la lume in mod diferit. Diferenta intre o locuinta permanenta si una temporara este aceea ca, cu ajutorul unui nou mediu, incerc sa separ casa noastra permanenta de mediul anterior.

In mediul meu anterior, am fost sub presiunea media, opiniilor vecinilor si colegilor; am fost obligat sa fiu si sa gandesc ca toti ceilalti. Am fost dependent de o multitudine de factori care mi-au definit locuinta mea permanenta; le-am purtat pica tuturor si am alergat in jur ca toti ceilalti. Toata lumea intelege si este de acord cu asta.

Dar apoi, locuinta permanenta incepe se imi para ca un lagar de concentrare din care nu pot scapa! Incep sa vad in afara mea si incep sa vad cum de fapt aceasta viata permanenta este de fapt temporara si ca se va sfarsi in curand. Sub noua influenta a cartilor si a opiniei grupului, incep gradual sa parasesc aceasta cursa de soareci, numita viata, si sa vad locuinta permanenta (starea) in Lumina Superioara, in repausul absolut al iei, in aceasta lume si in cea urmatoare, acum.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala 22.09.10, Baal HaSulam, Scrisoarea 51

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: