O rugăciune pentru mine însumi

Intrebare: Conceptul rugaciunii exista in Intelepciunea Cabala, la fel ca in toate religiile. Ce este rugaciunea conform Cabalei?

Raspuns: O rugaciunea in Cabala exprima examinarea precisa a actiunilor omului, gandurilor, comportamentului si actiunilor sale.

Intrebare: Ce inseamna sa ceri ceva Creatorului?

Raspuns: Omul nu se intoarce spre Creator, el se intoarce spre el insusi, catre forta care este permanent in interiorul lui, cu care omul vrea sa fie in contact. Aceasta se numeste o cerere catre Creator.

Intrebare: Care este intelesul versetului “nu este nimeni in afara de El?”. Nu este nimeni in afara de mine sau in afara de puterea mea?

Raspuns: Inseamna ca nu este nimeni in afara de forta care umple toata creatia, inclusiv eu. Pana la urma, eu sunt o fiinta creata. In afara mea nu este nimic. Chiar si cosmosul este in mine. Eu sunt intreaga omenire, deoarece totul este in interiorul meu. Invatam asta din perceptia realitatii conform Intelepciunii Cabala.

Omul se intoarce tot timpul spre forta care il sustine interior si care umple intreaga creatie. Omul, gradual incepe sa inteleaga ca este un sistem. In acelasi timp, omul nu ar trebui sa creada ca se intoarce spre propriul egoism, deoarece este inutil, deoarece nu egoismul conduce lumea.

Termenul “credinta in intelepti” exista pentru a ajuta omul sa avanseze. Intai, el trebuie sa creada instinctiv in mama si tata, care il vor ajuta tot timpul si care nu-l vor trada niciodata, iar cand copilaria lui se incheie si cand tata si mama nu-l mai satisfac, el trebuie sa creada in ceea ce ii spun inteleptii – nu cei religiosi, ci inteleptii care au dobandit deja spiritualitatea. Omul accepta sfatul lor ca supozitie, ca o conditie initiala, la care mai tarziu va renunta atunci cand le dobandeste interior.

Baal HaSulam scrie in Introducere la Studiul celor Zece Sefirot ca Lumina Inconjuratoare este cea pe care omul o invoca si o invita prin dorinta lui, daca citeste textele, o Lumina care il schimba. Apoi omul o dobandeste si incepe sa o vada, nu ca Lumina Inconjuratoare, ci ca Lumina Interioara.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 9/25/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: