O rugăciune pentru societate este o rugăciune pentru sine

Întrebare: O rugăciune pentru societate înseamnă întotdeauna că mă rog pentru a-i completa la perfecţiune?

Răspuns: Da, dar trebuie să-i completezi doar in ochii tai. Societatea nu duce lipsă de nimic. Cu excepţia ta, restul este corectat. Toată lumea judeca în funcţie de defectele lor. O persoana vede lumea prin prisma defectelor ei. Dacă ai fi fost corectat acum, ai vedea că întreaga lume este corectată.

Prin urmare, o rugăciune pentru societate este o rugăciune pentru societatea care există în tine. Acesta este locul Shechinei tale, „locul” unde tu dezvălui Creatorul. Aceasta este societatea ta. La urma urmei, nu vei vedea niciodată nimic din afara; mai degrabă, în dorinţa ta, vezi vasul tau spart, dorinta.

„Mă rog pentru societate!” Cu excepţia ta, nimeni nu are nevoie de rugăciunea ta sau toate cuvintele frumoase care ies din gura ta: „Eu lucrez pentru binele societăţii.” Toate acestea doar par ca muncă.

Tu nici măcar nu ştii cât de mult esti inchis in tine insuti. Ai de corectat numai dorinta ta interioara. Aceasta se numeşte „societate”, „lume”.  Este totul în tine, dupa cum se spune: „O persoană este o lume mica”.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 5/10/2011, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: