O scala a valorilor pentru recompensa si pedeapsa

Intrebare: Daca in aceasta lume nu exista recompensa sau pedeapsa, atunci unde exista?

Raspuns: Exista recompensa si pedeapsa in lumea noastra, oameni buni si rai, si tot ceea ce tu vezi si intelegi. Este scris: „Lumea se poarta conform legilor existente”. Conform scopului lumii noastre, fiecare societate, tara, si civilizatie are propriile sale legi.

Daca mergi la o gradinita, scoala sau intr-o institutie a adultilor, in fiecare loc vei gasi legi specifice de comunicare si recompense sau pedepse pentru incalcarea lor. Oriunde vei ajunge, vei gasi o multime de legi pentru un grup de oameni, societate sau natiune.

Dar respectand castigul sau pierderea,  facandu-ne griji pentru lumea spirituala, actiunile corporale nu au corespondent in gradul spiritual. Ele afecteaza viitorul sufletului in urmatoarele reincarnari, dar nu revelarea Creatorului  pentru creatura, revelarea lumiii spirituale care este descrisa ca „sa iti lumea in aceasta viata”. Si, asa cum Torah explica, pentru o persoana care a savarsit doar actiuni corporale, se considera ca nu a facut nimic.

Invatam ca doar actiunile tale libere in aceasta lume sunt efortul de a unifica grupul; toate celelalte actiuni nu iti apartin. Suntem evaluati doar in ceea ce priveste alegerea celui mai bun mediu de fiecare data, astfel incat sa ajungem la scopul creatiei.

Din Lectia a2a Congresul Mondial de Cabala 2010, 11/9/10

Trad

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: