O schemă foarte simplă

Întrebare: Dacă numai o persoană care are punctul din inimă are liberă alegere, ce înseamnă că nu trebuie să ceri altora să se schimbe? Asta vrea să spună că totul depinde de noi?

Răspuns: Noi nu cerem nimic! Repet mereu că, Cabala trebuie să fie diseminată într-o manieră cât mai discretă. Este doar pentru cei care o doresc.

Nu trebuie să-i solicităm pe cei care nu sunt interesați: ”Nu există constrângere în spiritualitate!” Trebuie doar să arătăm oamenilor care au dobândit deja dorința pentru spiritualitate, ”punctul din inimă”, că au un loc unde să meargă cu această dorință și să o dezvolte.

La urma urmei, această persoană se simte rău. Ea nu înțelege de ce nu știe unde să realizeze o dorință pe care o resimte. Deci, să o lăsăm să descopere unde poate să o realizeze, și noi nu abordăm restul. Să rămână cum au fost.

Cu toate acestea, în lumea noastră, există o națiune numită Israel. Acestea sunt sufletele care au fost odată la nivelul spiritual, dar au căzut de acolo în interiorul dorinței corporale.

Ei trebuie să studieze Cabala și să se corecteze. Este astfel pentru că ei au trăit spargerea; la un moment dat, au atins deja spiritualul și au căzut.

Chiar dacă punctul din inimă nu a fost trezit în ei în acest moment, îl au mereu și trebuie să le aducem această cunoaștere, mai ales celor care studiază ”Tora externă” în loc de ”Tora interioară”. Ei trebuie să studieze absolut Cabala, și este singurul mod în care lumea poate să fie corectată.

Nu există altă posibilitate de a se ameliora și elibera din toate nenorocirile. Toate problemele din lume se întâmplă datorită lipsei Luminii!

Singurul mod de a atrage Lumina în lume este de a studia Cabala, care atrage Lumina Înconjurătoare. Nu există alte mijloace de a o face.

Cabala este mijlocul de conexiune cu Lumina Superioară, dezvăluirea Creatorului pentru creaturi, revelarea Luminii la dorința de a primi. Ea ne conectează la Lumină. Vă învață să construiți un ecran anti-egoist.

Sunt singurele trei componente: dorința, Lumina și ecranul la mijloc. Întreaga omenire se află la partea de jos, Creatorul este în partea superioară și Cabala este între ei, ca modul de a realiza ecranul.

De aceea, oricine dorește să scape de toate nenorocirile trebuie să încerce să se apropie cât mai mult posibil, deoarece atrage Lumina făcând asta. Și modul în care se va simți în dorințele noastre depinde numai de Lumină.

Din partea a patra a Lecției zilnice de Cabala, 05.12.2010, ”Introducere la Cartea Zohar”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: