O scrisoare către iubitul din față

Întrebare: Cum putem conecta la convenția femeilor ceea ce studiem în TES despre Malchut care ridică MAN către Zeir Anpin, rugăciunea de la care începe nașterea spirituală?

Răspuns: Adevărat, totul începe de la deficiența feminină; aceasta este adevărata deficiența, deficiența lui Malchut. Zeir Anpin simbolizează partea masculină, iar Malchut, Nukva, simbolizează partea feminină.

Ne așteptăm la o dorință generală puternică care să fie acumulată și adunată în femei în această legătură mai presus de toate diferențele și de tot individualismul. Sperăm că femeile se vor ajuta una pe alta pentru a se conecta și vor fi capabile să ridice deficiența lor generală atât de sus încât să fie simțită în sistemul spiritual.

Dacă se simte și este relevată în sistemul general, atunci și noi, bărbații, o vom simți. Am cerut femeilor să scrie o scrisoare cu o rugăminte, cu o cerere, cu un apel de la convenția femeilor pentru convenția bărbaților, dar, de fapt, în lumea spirituală, nu contează cu adevărat dacă această solicitare este exprimată în scris, cel mai important lucru este că va fi încorporată în sistemul dorinței generale a creației, a realității generale.

O scrisoare, cu toate acestea, poate grăbi această dăruire și o poate aduce împreună, deoarece ne obligă să răspundem; să sperăm că vom primi un impuls foarte puternic de la convenția femeilor, o stimulare, o cerere pentru a atrage Lumina care Reformează.

Dacă vom încerca să obținem Lumina în funcție de cererea femeilor, vom avea o formă care este mai aproape de dăruire, comparativ cu forma pe care am putea-o crea pe cont propriu. Femeile pot solicita chiar și în mod egoist, pentru ele însele, ajutor să se conecteze și să atingă spiritualitatea. Dar când această dorință este îndreptată către dăruire si conexiune, cel puțin un pic, este conectată la înțelepciunea Cabalei, și încorporată  într-un bărbat;  el deja o acceptă ca pe o dorință spirituală, deoarece este deja o cerere externă. Deci, prin îndeplinirea acestei cereri, creăm un act spiritual mult mai puternic, decât dacă am încerca s-o creăm pe cont propriu, noi înșine.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 9/1/13, „Introducere la Studiul celor Zece Sefirot”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed