O singură calitate – Nume diferite

Tora, “Deuteronomul” 1:34 – 1:36 : Şi auzind Domnul Dumnezeu cuvintele voastre, S-a mâniat şi S-a jurat, zicând: „Nimeni din oamenii aceştia, din acest neam rău, Nu va vedea pământul cel bun, pe care Eu am jurat să-l dau părinţilor voştri. Numai Caleb, fiul lui Iefone, îl va vedea. Aceluia şi fiilor lui voi da pământul pe care 1-a străbătut el, pentru că acela s-a supus Domnului.

Caleb este singurul spion care a spus, “Nu credeți spionii, și eu am fost cu ei. Trebuie să urmăm Creatorul și vom ajunge în această țara.” Are calitățile pe baza cărora bază înțelegge că este posibil să corecteze o stare egoistă.

Fiecare persoană are acest punct, numit Caleb, unul împotrivă tuturor.

Tora, “Deuteronomul” 1:37  : Pentru voi s-a mâniat Domnul și pe mine și a zis: Nici tu nu vei intră acolo!

Întrebare: Care este vina lui Moise? El întotdeauna îl urmează pe Creator.

Răspuns: Calitatea numită Moise nu poate intra în țara Israel deoarece începe să lucreze diferit.

Oamenii l-au urmat pe Moise și au ieșit din Egipt. Și când au ajuns la Yam Suf – Marea finală (Marea Roșie), singură calitate care acționa în ei a fost Nachshon, pe care au urmat-o și au sărit în mare.

Înseamnă că un lider apare în om de fiecare data, o singură calitate care merge înainte și devine un pod de la o stare la alta. Astfel, Caleb este de asemenea un pod care se detașează de alții și în ciuda acestora intră într-un al nivel.

La nivele diferite, această calitate ajută omul să se detașeze de ego, să se ridice peste sine, nu prin simțul comun, ci doar prin îndepărtarea de calitățile comune, de așa numiții “oamenii lui” și se aproprie mai mult de Creator.

Și mereu are o problemă cu oamenii săi, adică cu calitățile sale, să prefere punctul numit Moise (din cuvântul “Limshoch”, care înseamnă să se tragă afară din egoism) în locul lor.

Acum atinge o stare când nu mai are în el  un nivel numit Moise, iar în fața sa este următorul nivel numit Yeshua, apoi Caleb și așa mai departe.

Din emisiunea de pe Kab Tv ”Secretele Cărții Eterne” din 06.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: