O singură Naţiune

Întrebare: O persoană învaţă prin exemple. Ce fel de exemple ar trebui cineva să observe în jurul său?

Răspuns: Ar trebui să observe solidaritatea şi atitudinea pozitivă faţă de ceilalţi, dincolo de iubirea de sine. Într-adevăr, munca constă exact în ridicarea deasupra egoului.

În viaţă, dacă eu nu rezonez cu cineva, sau dacă nu îmi pasă de acea persoană, nici măcar nu o observ. Nu poate să îmi pese mai puţin de colegii mei de muncă – relaţia noastră de rezumă doar la un salut prietenesc. În lumina celor spuse mai sus, dacă dorim să scăpăm de toate necazurile, trebuie să ne extindem deliberat, dincolo de graniţele egoismului nostru. La nivelul acestei lumi, facem aceeaşi trudă ca şi în spiritualitate: începem să exprimăm o atitudine din ce în ce mai caldă faţă de ceilalţi. De ce? Deoarece datoria noastră este de a stabili o conexiune. De fapt, aici stă puterea specială care este capabilă să diminueze problemele noastre.    

Aceasta trebuie să fie abordarea noastră: dincolo de izolare sau indiferenţă, noi formăm – poate că nu iubire, ci – o conexiune mutuală, astfel încât să ne simţim ca o singură naţiune.

Nu este o întâmplare că, criza demolează graniţele şi demonstrează clar, că toţi oamenii sunt interconectaţi ca şi cum toţi am trăi în aceeaşi ţară. Dacă ar fi să combinăm toate sistemele noastre într-unul singur, atunci ne-am ridica deasupra crizei. 

Rezultă că eu trebuie să găsesc tăria şi direcţia în mediul meu înconjurător, care trebuie să mă convingă de un singur lucru – că unificarea noastră va neutraliza toate problemele. Tot ceea ce este plin de negativitate astăzi, se va transforma brusc în pozitiv, ca şi cum o baghetă magică ar acţiona.

Întrebare: Deci, noi de fapt discutăm despre relaţii pozitive?

Răspuns: Da. Asta este suficient. Împreună începem să muncim la construirea unei societăţi mai bune, prin intermediul conexiunii dintre noi, o conexiune ce este plină de viaţă, prosperitate şi optimism.
Din a 3-a parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 12-08-2012, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: