O singura realitate

Intrebare: Care este baza imbinarii, a fuziunii celor trei concepte: „Israel, Lumina si Creatorul?    

Raspuns: Baza este faptul ca aceste concepte nu sunt separate. Toate sunt Unul. Realitatea este simpla: dorinta de a primi este umpluta cu lumina. Si intrebarea e una singura: Cum putem descoperi unde ne aflam cu adevarat? Cum putem descoperi aceasta realitate? Cum putem adauga vietilor noastre, starii noastre curente, cunoasterea ei ? In fine, aceasta este ceea ce intelepciunea Cabalei reveleaza.

Dincolo de asta, nu exista nimic. Aceasta realitate este permanenta. Nu exista timp, loc, sau distanta, dar realitatea pur si simplu exista. Nu ne putem imagina ceva fara caracteristicile acestei lumi, dar ea exista. Inlauntrul ei descoperim atat Kli-ul (vasul sau dorinta) cat si Lumina, insemnand toate componentele ei si astfel ajungem la existenta reala.

Noi nu intelegem cat de separati suntem azi de adevar. Israel, Lumina si Creatorul ne par separate . Dar noi trebuie sa le conectam intr-Unul.

Persoana care incearca sa descopere adevarata realitate este numita Israel de cand ea  tanjeste „direct spre Creator (Yashar Kel)”. Lumina este Lumina care reformeaza, ce aduce o persoana la  tinta. Tinta, telul este Creatorul, forta superioara, radacina spre care tanjim, de care ne e dor. Astfel, totul este conectat la radacina si prin aceasta eu ma intorc la El, eu devin cu adevarat asemanator cu El.

Din partea a4a a Lectiei zilnice de Cabala 12.02.2012, „Introducere in Studiul celor 10 Sefirot”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed