O soție nu găsește bunavoința în ochii soțului ei

Tora, Deuteronomul 24:1-24:4: „De va lua cineva femeie și se va face bărbatul ei, dar ea nu va afla bunăvointă în ochii lui, pentru că va găsi el ceva neplăcut la ea, și-i va scrie carte de despărțire, i-o va da la mână și o va slobozi din casa să, Iar ea va ieși și, ducându-se, se va mărita cu alt bărbat. Dar dacă și acest din urmă bărbat o va urî și-i va scrie carte de despărțire și i-o va da la mână și o va slobozi din casa să, sau va muri acest din urmă bărbat al ei, care a luat-o de soție, Bărbatul ei cel dintâi care a lăsat-o nu o poate luă iar de soție, după ce a fost intinată, că aceasta este urâciune înaintea Domnului Dumnezeului tău; să nu întinezi pământul, pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă de moștenire.

Dacă considerăm ceea ce a fost spus din punct de vedere al societății umane, atunci poate fi tratată cum doriți. Dar dacă considerăm din punctul de vedere al creației sufletului, atunci dorința nu poate fi corectată, pentru că primul bărbat, care a încercat să creeze intenția corectă cu acestă femeie (cu această dorință), a văzut că nu a putut să o facă.

Deci, el nu va fi capabil să rezolve asta chiar și după cel de-al doilea bărbat. Dar nici cel de-al doilea nu a reușit asta. După trei bărbați care i-au dat divorțul, ea nu mai are dreptul să se mărite, de exemplu această dorință este incorigibilă. Trebuie pusă deoparte până la următorul ciclu.

Sufletul nu dispare nicăieri. Va veni următorul ciclu și vor exista alte stări în sufletul comun și în acest suflet particular, acesta dorință particulară va fi capabilă să primească corecția.

Întrebare: Dar ar fi existat o încercare de a o corecta, dacă s-ar fi căsătorit?

Răspuns: Desigur.

Vorbind de lumea noastră, niciodată în comunitatea evreiască nu va rămâne o fată nemăritată. Ea a fost căutată de un soț în întreaga lume! Acesta este o poruncă majoră! Pentru fiecare fată: îndoită, oblică, șchiopă – nu contează cum – trebuie găsit un ginere. O astfel de zestre a fost strânsă pentru ea așa încât un bărbat obișnuit a fost gata să se însoare cu ea.

A se căsători a fost întotdeuna considerată o foarte mare Mitzva. Cineva care a putut s-o facă cel puțin o data în viață lui, a avut sentimentul că avea ceva care vine de sus.

Din emisiunea de pe Kab TV Secretele Cartii Eterne din 10/26/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: