O știință de nicăieri

Intrebare: Intelepciunea Cabala exista de mai mult de 5.000 de ani. Daca i-am intreba astazi pe cele sapte miliarde de oameni daca Intelepciunea Cabala este o metoda pentru construirea conexiunilor corecte, ei mai degraba ar spune ca este misticism. De ce au scuns Cabalistii acest lucru de o vesnicie?

Raspuns: Cabalistii au ascuns Cabala si scopul ei pentru o lunga perioada de timp, deoarece umanitatea primeste doar ceea ce are nevoie in fiecare faza a evolutiei sale. In mod similar, lui Albert Einstein i-a fost teama sa reveleze lumii cunosterea despre energia nucleara, deoarece i-a fost teama ca oamenii ar construi bombe nucleare. Poate daca nu ar fi accelerat procesul, asta s-ar fi intamplat cu 30 – 40 de ani mai tarziu.

Fortele bune si rele si circumstantele sunt revelate numai conform nivelului de dezvoltare al umanitatii intr-un anumit moment.

Cert este ca Intelepciunea Cabala nu este doar o stiinta care reveleaza legi simple, apoi legi mecanice, apoi legile energiei atomice, iar acum incepe sa reveleze legi bilogice si genetice mai complexe pana la crearea in sine a omului. Pe de-o parte, Intelepciunea Cabala este o stiinta, dar pe de alta parte, numai o persoana la acelasi nivel cu stiinta o poate dobandi. Oamenii nu trebuie sa fie fizicieni destepti precum Einstein, Newton sau alti oameni de stiinta. Ei trebuie sa se dezvolte de la o generatie la alta, transmitand informatii intre ele si, in acelasi timp, se ridica pe ei insisi si asteapta momentul cand Cabala ar trebui sa fie revelata umanitatii, atunci cand umanitatea are nevoie de ea.

Asadar, desi Intelepciunea Cabala a fost revelata acum 5.777 de ani primului om care a fost un Cabalist, ea a fost ascunsa pana in zilele noastre. Numai Cabalistii, un cerc mic de oameni s-au angajat in ea, la fel cum numai un cerc ingust de experti s-au angajat in energia nucleara, pana cand au decis ca nu este o alta alternativa si ca a venit momentul sa fie folosita.

De milenii intregi numai un numar mic de oameni se ocupau de Intelepciunea Cabala. Au scris carti si au dat mai departe intelepciunea de la o generatie la urmatoarea.

Aceste carti au fost scrise intr-un limbaj special, nu pentru ca autorii lor au vrut sa ascunda intelesul a ceea ce au scris, ci deoarece a fost imposibil sa reveleze oamenilor ceva ce lor nu le trebuie, fara o chemare sa o descopere si nici fara o pregatire interioara pentru ea. Chiar si in sursele vechi se spune că, incepand cu secolul 20, Intelepciunea Cabala va fi revelata intregii lumi si, intr-adevar, acest lucru s-a intamplat. Asadar, nu este de mirare ca astazi Intelepciunea Cabala pare ca a aparut de nicaieri.

Din lectia de Cabala in limba rusa din  7/3/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: