O viaţă nouă nr. 496 – De unde vin visele?

Întrebare: Ce sunt visele? Există multe mituri și legende despre vise, acest fenomen a fascinat omenirea de-a lungul istoriei. Până și romanii și grecii au încercat să explice visele. Dar până acum, acest fenomen a rămas un mister.

O persoană își petrece o treime din viață dormind și visează tot timpul, chiar dacă nu își amintește majoritatea viselor. Acesta este modul prin care creierul nostru procesează și sortează informația obținută în timpul zilei.

Dar sunt unele vise care s-ar părea că poartă un mesaj special despre evenimente viitoare, arată viitorul. În general, de unde vin visele?

Răspuns: Chiar și Tora vorbește despre vise: visul lui Jacob, visul lui Faron și a preoților săi. Visul este un fenomen natural dar câteodată percepem visul ca pe ceva neserios, ireal.

Înțelepciunea Cabala consideră că în timpul somnului, creierul revizuieste toată informația primită în timpul zilei și asta este ce percepem noi că fiind vise. Acesta informație are o anumită fluiditate percepută de creier fără vreo conexiune materială și apare sub forme speciale așa încât noi vedem imagini neobișnuite cu oameni, animale și evenimente ciudate.

Concluzia este că visul, spre deosebire de realitate, nu are bază materială. Este că și cum totul s-ar întâmplă în aer fără vreo conexiune la dorințele noastre.

În afara de asta, în vis putem descoperi acele dorințe pe care am vrea să le împlinim dar nu suntem pregătiți să o facem, frici care ne chinuie și de care nu ne putem eliberă, tot felul de fantezii, că și impresii plăcute sau neplăcute pe care le-am experimentat.

Printre ele există și acelea pe care am vrea să le uităm. S-ar putea ca în realitate să fi avut succes, să le fi uitat, dar acestea încă există în subconștient. Așadar, când dormim, când suntem deconectați de la realitate și mediul înconjurător nu ne afectează, toate aceste frici și griji sunt trezite în noi și încep să trăiască în vis.

Visele pot spune multe despre o persoană: starea interioară, dorințe, gânduri, tot felul de planuri, frici și griji. Când un om se află sub hipnoză, este posibil să îl interoghezi și să obții informații despre el. În această stare, omul pierde controlul asupra să și se deschide interogării.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 496 – De unde vin visele? ”  din 11.01.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed