O viaţă nouă nr. 501 – Adevăratul scop al Bibliei

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Tal Mandelbaum ben Moşe

Rezumat

Biblia este cartea vieții. Această ne spune cum să se ridicăm deasupra atitudinii noastre obișnuite despre viață și cum să ne lăsăm duși de același curent, ca un râu în care o persoană formează o conexiune cu apa și se lasă purtată de aceasta.

Cu toții știm poveștile Bibliei la un nivel sau altul, dar puțini îi înțeleg unicitatea. Biblia nu este o carte care ne învață istorie sau geografie și nici o carte de legi. Biblia este cartea vieții și are puterea să afecteze cititorul așa încât citind-o, el se schimbă și descoperă că este vorba despre el însuși și că tot ce este în Biblie este și în interiorul lui.

Biblia este scrisă într-un cod care trebuie descifrat și pentru a o putea înțelege cu adevărat, trebuie să învățam o limbă nouă, limba „dăruirii”. După înțelepciunea Cabală, dăruirea înseamnă a dărui abundență.

„Dăruirea” este un atribut intern special al dorinței de a dărui care nu este ușor de dobândit. O persoană care reușește să îl dobândească se află într-o realitate a iubirii și se numește Cabalist.

Putem fi confuzi, crezând că și acum simțim iubirea pentru alții, dar dacă ne uităm la noi înșine fără să distorsionam lucrurile, vom descoperi că alături de iubirea pe care o purtăm pentru alții există întotdeauna și sentimentul de satisfacție, de plăcere, etc. Natura noastră nu ne permite să iubim fără să primim ceva în schimb. Când o persoană se ridica deasupra naturii sale, se deschide un canal nou de percepție, gândire, simțire și acesta începe să trăiască într-o comuniune cu Biblia.

Doar prin iubire, prin conexiunea dintre noi, putem înțelege Biblia corect. Suntem numiți „poporul Cartii” și avem responsabilitatea să deschidem Biblia și să o învățam din interiorul nostru. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne ridicăm la starea de dăruire totală, iubire pentru alții, iubire a lumii și apoi vom înțelege ce spune. Acest lucru este posibil doar prin conexiune și iubire care sunt obținute studiind înțelepciunea Cabală. Așadar, nu este necesară o inteligență specială sau calități sublime. Singurul lucru de care ai nevoie este dorința.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 501 — Scopul real al Bibliei” 1/15/16

Linkuri în limba engleză

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed