O viata noua nr. 670 – Mintea sociala

untitledDr. Michael Laitman în conversatie cu Oren Levi şi Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Felul în care cineva se gândește este foarte personal și individualist, deci omul acționează pentru propriul beneficiu în detrimentul altora.

Iar asta reiese foarte clar atunci când ne uităm la bebeluși. Un bebeluș nu se gândește la altceva decât la el și până la vârstă de 3 ani nu îi simte pe ceilalți, iar dacă trăiește într-o familie care este foarte indulgentă, el continuă să se comporte în această lume la fel și când va crește.

Omul nu se naște cu o inclinatie gata definită pentru empatie, ci de fapt în mod opus. El este un egoist total, care învață să calculeze lucrurile, dar în corpul nostru există neuroni oglindă, la fel cum au și animalele.

Suntem cu toții parte ale unui singur sistem și suntem strâns conectați printr-un număr infinit de linii de comunicare internă: gânduri, dorințe, impresii. Există o singură rețea generală, precum o pungă cu crutoane într-un bol cu supă. Avem o capacitate înnăscută de a-i simți pe ceilalți, dar este una egoistă, ca să fim atenți la ce anume ne face rău. Doar printr-o metodă specială de educație integrală, bazată pe Înțelepciunea Cabala, putem învața să folosim conexiunea dintre noi într-o manieră non-egoistă.

Scopul dezvoltării noastre este să construim conexiuni reciproce corecte între noi până când ne vom simți “ca un om cu o singură inima” și care să fie în perfectă reciprocitate, în complementare reciprocă. Și apoi nimeni nu va mai trebui să-și facă griji pentru sine, pentru că toată lumea va avea grijă de el, iar el de ei.

Când omul devine liber de grijile de sine, se simte că un copil în brațele mamei și este liber să aibă grijă de ceilalți. Pe drum spre această întregire, el trece printr-o stare numită recunoașterea răului, în care simte că îi este imposibil să continue cu relațiile proaste de astăzi dintre oameni.

În vârful evoluție noastre, în starea corectată, vom fi capabili să îi simțim pe toți în mod simultan. Neuronii noștri se vor conecta și vor deveni un singur creier. Asta se va întâmplă doar dacă folosim metodă Înțelepciunii Cabala, care ne învață cum să ne conectăm corect și să îi iubim pe ceilalți.

Apoi vom fi precum un banc de pești, sau ca un stol de păsări, care se deplasează ca un singur corp, și vom simți forțasuperioară în creierul nostru comun care ne conduce către o conexiune din ce în ce mai mare.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 670” din 11.01.2016

Linkuri în limba engleză:

Video: Play Now | Download Audio: Play Now | Download

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: