Oamenii de ştiinţă care aplică şi cercetătorii

Întrebare: Scopul creaţiei este să încânte fiinţele create, să încânte omul. Acesta este punctul de început al muncii spirituale. De ce este atât de important să ne aducem aminte acest lucru pentru a avansa?

Răspuns: Trebuie să înţelegi că grupul este mai important pentru Creator decât tine, că misiunea ta este să-i împingi, să-i aduci în adeziune cu Creatorul. Ca orice cercetător, tu trebuie să pătrunzi în necunoscut. Să faci munca într-un grup ca fiind scopul tău şi totul va apărea în faţa ochilor tăi.

Pentru o persoană obişnuită totul este în mod aparent clar. Se joacă cu jucăriile ca un copil. În timp ce nouă nimic nu ne este clar, noi constant descoperim adâncuri mai mari, spaţii goale în noi, ca rezultat al analizelor noastre şi astfel încercam să dezvăluim creaţia, esenţa ei, sistemul şi forţele sale. Acesta este cel mai înalt nivel al muncii.

Există două tipuri de oameni de ştiinţă: oamenii de ştiinţă care aplică şi cercetătorii. Oamenii de ştiinţă care aplică ştiu legile şi încearcă să le aplice în diferite zone. Ei fac o muncă mare care este utilă umanităţii, însă ei nu se avântă în necunoscut. Cu toate acestea, exact aici stă cea mai mare muncă a omului, cea mai mare stare în care poate fi un om de ştiinţă.

Marile minţi, precum Einstein şi Newton, cum au făcut descoperirile? Ei nu au ştiut ce era pe cale să descopere până când, aşa cum se spune, “îţi cade un măr în cap”.

Când ajungem într-o asemenea stare prin propriile noastre eforturi, unde primim o “lovitură în cap”, iar apoi totul se deschide.

Din programul TV “Ultima generaţie”, 3/22/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed