Oamenii lui Israel înainte și după primirea Torei

933Întrebare: Care este diferența dintre oamenii dinainte și după primirea Torei pe Muntele Sinai?

Răspuns: Înainte de a primi Tora, oamenii sunt considerați doar o adunare de oameni.

Întrebare: Dar de ce? La urma urmei, erau deja numiți „israeliți” în Egipt?

Răspuns: Au fost numiți astfel prin aspirația lor naturală. Dar ceea ce însemna, ei nu știau și nu înțelegeau. Prin urmare, nu este nimic de spus despre starea lor spirituală, a fost doar minimă.

Au început parțial să se simtă în robie egoistă în a doua jumătate a șederii lor în Egipt și mai târziu în încercările lor de a ieși din ea.

Dar când s-au apropiat de Muntele Sinai, s-au confruntat cu nevoia de a accepta Tora, forța superioară, calitatea de dăruire și iubire și au început să folosească această calitate pentru a se corecta, apoi au dezvăluit treptat semnificația luminii Torei.

Lumina trebuie să transforme natura umană în toate cele 620 de calități egoiste ale sale de la „primirea pentru sine”, auto-satisfacție, la calitatea de dăruire, pentru a-i mulțumi și a-i umple pe ceilalți.

Astfel, inițial, Avraam a adunat în jurul său oameni care pur și simplu se străduiesc să obțină calitatea de dăruire. Prin urmare, au fost numiți „Israel” (Yashar-El), direct către Creator.

Apoi au început să se examineze pe ei înșiși, egoismul lor, adică „au intrat în Egipt”. Și abia după ce au părăsit Egiptul, a început corectarea egoismului lor și i s-a dat Tora, instrucțiuni pentru corectarea acestuia. Aceasta este diferența dintre oamenii dinainte și după primirea Torei.

KabTV „Stări spirituale” 09.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: