Obezitatea este invincibilă

Întrebare: În timpul ultimilor 40 de dani, numărul oamenilor care suferă de obezitate a crescut de șase ori: de la 105 milioane la 640 milioane ! Se spune că în anul 2025 un om din cinci va suferi de obezitate. Uni spun că asta s-ar dator lipsei banilor pentru alimente sănătoase, iar alții pretind că este o formă a excesului banilor, astfel oamenii mănâncă mai mult. Este posibil să explici aceste fenomen ?

Răspuns: Depinde de modul nostru de viață. Astăzi, puțini mai lucrează fizic. În plus, nutriția noastră ne influențează evident masa corporală, iar la mâncare se adaugă grăsime pentru a-i accelera gustul.

Nu cred că va avea loc o revoluție specială în viitor, dar schimbarea va avea loc atunci când societatea va recunoaște gradual scopul creației și principalul ei interes va fi să obțină menirea vieții, să intre într-un nivel nou al existenței, spărgând legătura dintre viață și moarte, iar între viață și moarte să găsească punctul de ieșire în următoarea dimensiune. Atunci când oamenii înțeleg că există această posibilitate, îi va conduce de asemenea la schimbarea atitudinii față de nutriție și de modul de viață. Umanitatea va pierde gustul pentru anumite tipuri de mâncare.

Dacă oamenii se vor ocupa serios cu sistemul pentru a obține starea superioară și a ieși în următoarea lume, atunci vor deveni mai echilibrați în viața lor corporală. Ca rezultat, tot ce este distorsionat, urât și atitudinea față de mâncare, vor dispărea. Cred că restaurantele și chiar cafenelele vor continua să existe în aceeași formă ca acum, dar nu vor mai fi un loc pentru distracții.

Natural, obiceiul de a se servi reciproc va rămâne, dar va fi doar mâncare normală.

Din emisiunea de pe Kab TV Știri cu Michael Laitman din 03.04.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: