Obicei – Conținut software

49.01Baal HaSulam, Shamati, Articolul 7: Prin obișnuința cu ceva, acel lucru devine a doua natură pentru acea persoană. Prin urmare, nu există nimic la care omul să nu-i simtă realitatea. Aceasta înseamnă că, deși nu are nicio senzație asupra acelui lucru, ajunge să-l simtă obișnuindu-se cu el.

Totul depinde de cât de mult ne antrenăm, ne impunem o anumită formă de gânduri, comportament și mișcare. În acest fel, ne putem reformata, astfel încât să ne bucurăm de unele acțiuni, obiecte și lucruri. Sau invers.

Totul depinde de modul în care ne programăm. Nu există altceva în om decât conținutul software-ului.

Întrebare: În principiu, dorința noastră este materia primă, iar programul este educația. Este posibil să educi o persoană pentru a-și trata aproapele ca pe sine? Să ai grijă de aproapele tău ca și de tine?

Răspuns: Nu este ușor. Un astfel de proces trebuie să fie însoțit în mod constant de anumite recompense, astfel încât să pot avea grijă de altcineva, astfel încât să simt că beneficiez de el.

Toate acestea sunt legate de aceleași acțiuni pe care le folosim de obicei pentru dresarea animalelor: un câine sau o pisică. Nu este nimic special în acest sens. Doar animalele sunt mult mai ușor de antrenat, deoarece sunt deja domesticite.

Le-am instruit de mai multe generații și au devenit mai flexibili cu privire la cerințele noastre de la ei.

Întrebare: Dacă pentru a dezvălui lumina superioară sau puterea superioară trebuie să ne corectăm atitudinea față de aproapele nostru, atunci înseamnă că mă pot obișnui să simt lumina prin obiceiul de a mă simți aproapele?

Răspuns: Deși acest lucru este foarte dificil, este posibil pentru că nu este altceva decât un obicei dirijat.

KabTV „State spirituale” din 25.06.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed