Obţine mai mult ca mine!

Întrebare: Cum ne putem ajuta la acest congres, astfel încât toată lumea să fie capabilă să se ridice deasupra propriei persoane?

Răspuns: Mai întâi, dacă mă gândesc să mă ridic deasupra propriei persoane, îi ajut pe ceilalţi. Este suficient dacă astup propria gaura din fundul bărcii. Astă este primul lucru.

Al doilea, dacă mă gândesc la ceilalţi şi am grijă de ai, îi ajut. Al treilea, îngrijorarea mea pentru ceilalţi este exprimată în faptul că îmi văd prietenii care au investit atât de mult efort, timp, putere şi bani, împotriva multor probleme şi perturbaţii şi vreau să ajung la o asemenea starea în care eforturile mele să contribuie la realizarea lor spirituală, pentru că ei o merită mai mult ca mine.

Sunt îngrijorat ca ei să nu se deconecteze de intenţia corectă, de adevăratele dorinţe, de conexiunea dintre noi. În dorinţa mea, sunt atât de îngrijorat ca ei să nu cadă şi mă gândesc numai la asta.

Această grijă este cea mai bună protecţie posibilă în starea noastră şi ne asigură că nicio persoană nu va ieşi în afara acestei garanţii reciproce dintre noi şi că suntem întotdeauna deasupra egoului. Toată lumea trebuie să fie în alertă, gândindu-se numai la prieteni, ca o mamă căreia îi pasă de toţi copiii ei.

Din Lectia nr. 1 , Congresul din Arava Desert 11/18/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: