Ochelarii prin care privim Realitatea Spirituala

Intrebare: Cum pot cateva persoane care creeaza un grup si se conecteaza unii cu altii, sa raspandeasca aceasta senzatie de conectare in lumea intreaga?

Raspuns: Este de ajuns pentru mine sa ajung la proprietatea de conectare, daruire si iubire prin micul meu grup. Cand ma indrept catre lumea intreaga, dupa ce am obtinut aceasta proprietate, vad lumea ca fiind unificata. In fond, daca pot pasi in afara mea, in fata unei perosane, pot face acest lucru in fata tuturor si a Creatorului. Apare in mine un organ senzorial pentru lumea externa (ecranul si Or Hozer). Ca rezultat lumea se incadreaza in gama viziunii mele.

Fara acesta, voi detecta doar lucruri care corespund cu ego-ul meu. Eu, pur si simplu nu vad nimic din ce egoismului meu nu ii place sau nu il intereseaza. In lume sunt o multime de lucruri pe care nu sunt capabil sa le percep. Exista un univers formidabil si extraordinar, lumea spirituala, dar eu sunt orb fata de acesta. Pur si simplu nu am organele de perceptie necesare. Eu nu simt lumea spirituala. Ea pur si simplu se scurge pe langa mine. Este aici si acum, dar mie imi scapa cu totul!

Trebuie sa dobandesc un nou organ senzorial: un sentiment de iubire si daruire. Atunci, voi simti daruirea si iubirea care impregneaza aceasta lume. Este ceea ce noi numim Creator. Cand primesc asemenea senzatii, chiar si cele mai mici, in acest grad, ma voi simti ca parte a realitatii spirituale. Acest lucru va insemna ca eu m-am ridicat la primul nivel spiritual. Apoi, voi extinde perceptia mea, si voi obtine mai mult din abilitatea de daruire si iubire, si voi simti mai mult.

Cu cat este mai mare vasul meu spiritual, instrumentul meu de perceptie, cu atat mai mult voi simti lumea spirituala. In acest fel, voi urca cele 125 de grade spirituale si voi dobandi succesiv intreaga senzatie a atributului daruirii. Astfel, ating completa corectare a vasului meu spiritual, si acum percep intreaga realitate, pe Creator, si toate fortele daruirii si iubirii care sunt acolo. Simt aceasta forta, si ea ma umple. Creatorul si eu suntem acum impreuna. Actionez acum prin noua mea proprietate, noul organ de simt.

Prin urmare, neavand proprietatea daruirii si iubirii, nu ma pot plange ca nu simt realitatea spirituala care exista aici si acum. Ea nu este ascunsa undeva departe intr-un loc diferit. Pur si simplu nu simt, nu descopar, sau nu il vad. Este ca si cum imi dau jos ochelarii si imi pierd abilitatea de a discerne obiectele: Intreaga lume dispare si nu exista pentru mine.

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala, 25.06.10, Shamati, Art. 99

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: