Omul este mai periculos decât un animal

Întrebare: O persoană care foloseşte şi suprimă altă persoană nu este în echilibru cu natura. Dar nu este natural pentru ea, deoarece asta este natura ei?

Răspuns: Este natural dacă utilizezi ceva doar pentru nevoile biologice, în limitele egoismului bestial, precum un lup ce mănâncă un miel pentru a trăi şi nimic mai mult.

Dar, fiinţa umană este gata să subjuge toţi oamenii de pe pământ. Şi nu este natural, deoarece, conform potenţialului său de dezvoltare biologic, este doar un animal şi partea sa umană trebuie utilizată la un nivel complet diferit. În corpul fizic, (animal), o persoană trebuie să primească o anumită cantitate de energie. Fiecare animal poate să utilizeze mediul pentru asta. Este situat într-o nişă biologică particulară, care defineşte care este habitatul său, unde se hrăneşte, cum se reproduce şi aşa mai departe. Acesta este modul în care există orice creatură biologică, de la o insectă la un elefant.

De aceea, starea noastră de proteină are nevoie de energie şi pentru asta, poate să utilizeze mediul precum animalele care se atacă unele pe altele, se omoară şi se mănâncă în acest cadru. În acest sens, oamenii din trecut erau precum animalele.

Dar, în afară de atac, animalele au o manieră specială de protecţie. Dacă, de exemplu, tigrii se luptă unii cu alţii, nu-şi fac rău, ci doar se ameninţă, determinând cine este mai puternic şi cel mai slab se supune şi pleacă. Aceasta se întâmplă la toate tipurile de animale. Niciunul nu a rănit pe altul, deoarece nu mănâncă propria specie.

Cu toate acestea, există canibali printre fiinţele umane. Animalele nu îl au, nu folosesc niciodată felul lor ca hrană, dar se hrănesc după un anumit tipar: Ei ucid şi mănâncă doar anumite tipuri de animale şi doar în cantităţile necesare, pentru a reface energia vieţii. Dacă un leu are burta plină, poţi merge alături de el, el nu te va privi.

Fiinţa umană nu are niciodată suficient. Egoismul său, dincolo de tipul animal, este, de asemenea, uman. Şi în adăugarea egoismului uman, este gata să subjuge lumea întreagă.

În trecut, egoismul era la un nivel simplu. Apoi, peste milenii, s-a dezvoltat în noi şi mai mult şi, în ultima vreme, a explodat exponenţial. Acum, el începe să devină circular şi evoluează de la individ la integral, apoi la global (la nivel mondial).

 

Programul kab.tv, „Medicina viitorului”, 07.04.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: