Omul este singurul lucru care trebuie cu adevarat corectat

Intrebare: In anii recenti, in Rusia, mass media a manipulat excesiv opinia publica. Cu atat mai mult, infleunta provocata de aceast val si densitatea acestei informatii depaseste cerintele normale ale oamenilor cat si capacitatea lor de a o procesa si intelege. Asta inseamna din start ca perceptia lor este confuza, gresita si nesanatoasa, indiferent de continut. Ati vrea sa spuneti cateva cuvinte despre asta?

Raspunsul meu: Doar educatia si iluminarea pot indrepta asta. Trebuie sa actionam in conditiile in care ne aflam, in aceasta realitate, fara a incercat sa o distrugem. Exista un singur lucru care necesita schimbat cu adevarat – Omul.

Opinia Kabbalei este urmatoarea: Sa spunem ca am avea o pastila pe care sa o aruncam in rezerva de apa a orasului, si cand oamenii vor bea acea apa, ii va face mai inteligenti, cu mai putine prejudecati, si mai buni. Ei bine, chiar daca am avea aceasta ocazie, nu ar trebui sa facem asta! Este nevoie de o corectie constienta in toate privintele.

Asadar, trebuie sa ajutam oamenii gradat sa simta nevoia de a isi corecta calitatile. O persoana trebuie sa ajunga singura la aceasta realizare. Asta deoarece abisul incetosat al egoismului trebuie sa fie mai intai revelat. Vine la noi de la Natura. Natura trezeste in noi intentionat diferite calitati care se opun spiritualitatii, astfel incat noi sa intelegem ca trebuie sa urcam mai presus de aceasta stare opusa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed