Omul Și Inteligența Artificială

Întrebare: Cum se va termina activitatea cu inteligența artificială și robotica? Este inteligența artificială mai bună decât cea naturală? Sau este totul într-adevăr o conspirație împotriva umanității?

Răspuns: Mașina va fi întotdeauna doar o piesă auxiliară lângă o persoană. Nu va fi niciodată capabilă să se gestioneze singură, să inventeze legi și să le implementeze.

Omul este făcut din diferite materiale. Are materie superioară, proprietatea dăruirii, pe lângă proprietatea de a primi și are posibilitatea de a se ridica deasupra ei înșiși. Încă nu le cunoaștem suficient de bine și nu le folosim.

Și știu asta cu siguranță și, prin urmare, spun că o persoană nu poate avea nicio un dubiu, mașina nu va stăpâni asupra persoanei. Puteți, desigur, să creați un robot care va urmări oamenii și îi va bate cu un băț, dar nimic mai mult. O mașină ne poate păcăli la bancomate sau oriunde altundeva, dar nu va fi mai inteligent decât un om.

Inteligența artificială nu este inteligență, ci doar o mașină de calcul. În principiu, nu au dispărut: se numără aceleași zerouri și unități, doar mai repede. Și o persoană nu numără doar zerouri și unu, ci are și emoții. Avem nevoie de timp să ne dăm seama de asta. Prin urmare, pasiunea pentru inteligența artificială va trece treptat.
[294762]
De la KabTV “Întâlniri cu Cabala” 1/5/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed