Oportunitatea de a ne apropia de Creator

198Întrebare: Când Creatorul atrage o persoană mai aproape de El, de ce trebuie să-l conducă prin rușine și umilință în societate? De ce toți marii învăţători au experimentat respingerea din partea societății?

Răspuns: Pentru a-i ajuta să scape de egoism. Și cum altfel? O persoană în sine nu poate aspira la Creator. De aceea, Creatorul conduce o persoană prin umilire și în felul acesta îl îndreaptă către Sine.

Singura oportunitate de a te apropia de Creator este prin umilirea „Egoului” cuiva. Și sunt gata să plătesc pentru asta cu tot ce am, începând cu egoismul pe care Creatorul l-a creat în mine și care mă omoară în fiecare zi și terminând cu problemele pe care egoismul le provoacă în societate în raport cu mine.

Dar sunt gata să plătesc pentru asta pentru a mă apropia totuși de Creator. Nu este nimic de făcut. Astfel începem să atingem ceea ce înseamnă să ne ridicăm în spiritualitate.

Întrebare: Toți trebuie să treacă prin asta?

Răspuns: Mai mult sau mai puțin toată lumea. În zilele noastre poate fi foarte ușor pentru că deja există grupuri și există deja o metodologie. Au fost momente când cabaliştii chiar au suferit foarte mult, nu doar psihologic, ci şi fizic. Dar astăzi este mult mai ușor.

Mai mult decât atât, un număr mare de oameni de astăzi înțeleg deja acest lucru și sunt angajați în unificare. Sau nici nu înțeleg și nu se angajează în ea, dar totuși simt din interior că mântuirea este totuşi în unitate.

Din conversația Dr. Laitman cu Grupul Georgian 9/15/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: