Opoziția față de unitate, partea a 5-a

 Continuarea liniei familieiTransmiterea componentei spirituale

Întrebare: Mulți strămoși ai poporului evreu – Moise, David și Solomon – au luat soții din națiunile lumii. Și numai atunci când evreii s-au întors din exilul babilonian, înțelepții au stipulat în mod special că nu ar trebui să se amestece cu alte națiuni. Care a fost motivul pentru asta?

Răspuns: A venit de la Moise care a creat o națiune în decurs de patruzeci de ani de rătăcire în deșert. El a împărțit-o în zece și a declarat clar legile din fiecare trib. Și atunci evreii au început să îndeplinească aceste condiții.

Întrebare: Se poate spune că atunci când se aflau într-o ascensiune spirituală puteau absorbi orice fel de oameni? Restul dintre ei au adoptat ideologia și s-au alăturat ei. Practic nu existau atribute externe. Apoi a dispărut.

Răspuns: Da. În plus, linia familiei a fost continuată de tată. Și abia din secolul al VI-lea a început să fie considerat de către mamă.

Întrebare: Care este motivul pentru asta?

Răspuns: În principiu, totul este condiționat, deoarece nu contează. De tată sau de mamă depinde modul în care se transmite componenta spirituală a unui bărbat. Este vorba despre condițiile în care forța superioară rămâne în urmaș și o duce mai departe spre obiectivul creației, spre unitate.

Drept urmare, dacă ne uităm la sfârșitul istoriei, atunci unitatea universală ar trebui să ajungă la un stat în care nu va exista nicio diferență între Israel și națiunile lumii, precum și între toate triburile și celelalte părți ale societății din Israel, deoarece toată lumea ar trebui să se unească și să devină ca unul. Toate acestea sunt încă pe drum.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” a KabTV 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: