Opoziţia faţă de unitate, Partea a 6a

Dacă nu există nicio apropiere de la inimă la inimă

Întrebare:  Când există o societate puternică, în care valori precum garanția reciprocă, solidaritatea și unitatea sunt în fruntea tuturor priorităților, atunci nu există probleme cu asimilarea și căsătoriile mixte. Și atunci când toate acestea cad, este necesar să păstrăm oamenii măcar într-un cadru extern, pentru a-i păstra ca națiune?

Răspuns: Când cădeți în egoism și încetați să mai simțiți lumea superioară, cele mai înalte conexiuni între toți, atunci aveți nevoie de conexiuni pământene.

Întrebare:  Această solidaritate a transformat evreii într-o națiune?

Răspuns:  Comunitatea creată de Abraham s-a bazat pe legăturile de „iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Nu a fost nevoie de un cadru extern pentru că oamenii oricum se simțeau conectați.

Întrebare:  Rezultă că atunci nu au existat porunci?

Răspuns:  Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți – aceasta este porunca și singura. Prin urmare, este numită porunca principală a Torei. Nu este nevoie de nimic altceva.

Întrebare:  Dar când solidaritatea a început să dispară, atunci au apărut poruncile, care sunt îndeplinite la nivel fizic în cadrul exterior?

Răspuns:  Da. Nu mergeți acolo, nu faceți asta, nu faceți rău altora etc. Adică, au apărut legile de schimbare între oameni, pentru că nu se mai puteau apropia unul de la altul, de la inimă la inimă.

Din KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 7/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: