Opoziție Față De Unitate, Partea 11

Dezacorduri Între Două Mișcări Din Poporul Evreu

Comentariu: În ultimele câteva secole, confruntarea din interiorul poporului Evreu a fost foarte puternică, în special între Evreii Lituanieni și Hasidim, Vilna Gason și Baal Shem Tov.

Motivul dezacordului lor a fost un punct de vedere diferit asupra diseminării Cabalei în cadrul propriului popor și al tuturor celorlalte.

Răspunsul meu: Vilna Gaon a fost un mare Cabalist, dar s-a opus diseminării Cabalei în mijlocul poporului său.

Baal Shem Tov, dimpotrivă, credea că era necesar să răspândească Cabala, să educe discipoli Cabaliști și să transmită tuturor informații despre lumea spirituală. Prin urmare, Hasidismul a luat naștere de la Baal Shem Tov, prin care fiecare copil a fost învățat despre lumile spirituale, unitatea și scopul existenței poporului Israel.

Iar discipolii lui Vilna Gaon s-au angajat în Cabala doar ca un grup mic de oameni. Drept urmare, accentul în activitățile lor a fost pus pur și simplu pe îndeplinirea formală a poruncilor.

Confruntarea dintre aceste două grupuri continuă până în prezent, deși astăzi este externă, informală. Dar atunci era un razboi serios.

Întrebare: Nu au înțeles că dezacordurile lor îi duc la dezbinare și îi îndepărtează de Creator?

Răspuns: Este dificil pentru noi să spunem ceva despre acești oameni. Acestea sunt două abordări diferite ale Cabalei care se manifestă înlăuntrul Cabaliștilor înșiși. Dar faptul că nu au putut stabili o conexiune între ei a dus la mari persecuții. Și toate acestea se resimt până în zilele noastre.

Comentariu: Contemporanul nostru Baal HaSulam scrie că numai datorită răspândirii Cabalei printre mase vom fi eliberați, atât fiecare, cât și întreaga umanitate. Dar dacă te uiți la istoria dezvoltării umanității, aproape totul se repetă.

Răspunsul meu: Nu. Timpurile acum sunt diferite. Astăzi, omenirea se îndreaptă rapid spre a revela căderea sa în egoism, ceea ce permite pur și simplu să se stabilească, să se bucure de viață și să folosească corect toate realizările umanității.

Astfel, se ivește un mediu favorabil pentru a dezvălui semnificația vieții. Această întrebare, care necesită urgent un răspuns, apare în fiecare persoană din generația noastră. Iar răspunsul nu se găsește în general nicăieri, decât în ​​Cabala.

Din „Analiza Sistematică a Dezvoltării Poporului Israel” de la KabTV 29/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed