„Optimismul este mai bun decât pesimismul?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: Este optimismul mai bun decât pesimismul?”

Există un punct de vedere care spune că a fi optimist este mai benefic decât a fi pesimist, că optimiștii trăiesc mai mult și că au mai mult succes. Totuși, acest lucru nu este ceea ce vedem în realitate.

Desigur, fiecare calitate are contrariul ei, de exemplu, stânga și dreapta, lumină și întuneric, bărbați și femei și așa mai departe. Fiecare calitate echilibrează pe alta, oferindu-i o premisă pentru dezvoltarea viitoare.

Societatea noastră este un sistem blocat interdependent. Dacă dorim să fim sănătoși și să progresăm în acest sistem, atunci, în consecință, trebuie să fim atât optimiști, cât și pesimiști.

Cu toții avem calități optimiste și pesimiste încorporate în proporții diferite. Unele persoane sunt în mod natural mai optimiste, în timp ce altele sunt mai pesimiste. În ciuda faptului că nu putem să ne schimbăm caracteristicile înăscute, putem învăța cum să le utilizăm în moduri specifice, astfel încât să avem un impact semnificativ atât asupra vieții noastre individuale, cât și asupra societății în general.

Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să facem acest lucru.

Optimismul și pesimismul se manifestă doar în raport cu ceva sau cu cineva. Pentru a echilibra aceste calități opuse în noi, trebuie să creăm un fel de rezistenţă sau instrument de management, care ne oferă posibilitatea de a selecta când și unde trebuie să fie utilizată fiecare calitate și în ce proporție.

O singură persoană este incapabilă să facă acest lucru. Prin urmare, pentru a crea un dispozitiv de reglementare între optimism și pesimism, trebuie să participăm la crearea unei societăți care să ofere fiecărui membru o oportunitate de a antrena o astfel de fuziune într-o rețea comună de interacțiune, orientată spre un scop comun de armonie aconexiunii sociale. Am întotdeauna o parte dintr-o persoană pe care trebuie să o contactez în mine, iar el are partea din mine în el. Interacțiunea dintre noi ajută la dezvăluirea acelor proprietăți și la începerea colaborării cu acestea.

În societatea modernă de azi, în care diferite caracteristici care sunt distribuite între umanitate creează o diversitate bogată, trebuie să înțelegem cum să ne completăm reciproc și cum să utilizăm metoda de conectare care ne duce să reușim să construim un sistem complet. Dacă punem atitudini optimiste și pesimiste împreună pentru un obiectiv comun, vom vedea o imagine perfectă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed