Orașe fantomă din secolul XXI

Comentariu: La începutul secolului al XX-lea au fost construite orașe frumoase: Londra, Paris, New York, Hong Kong și altele. Oameni, antreprenori, idei și bani au curs în aceste orașe și a fost minunat.

Ce a făcut virusul? Dintr-o dată, viața a început să curgă din aceste orașe. Părea imposibil, dar oamenii pleacă, iar orașele devin treptat orașe fantomă. Mintea refuză să accepte că acest lucru este chiar posibil.

Răspunsul meu: Pare imposibil, dar este așa!

Comentariu: Va curge acest lucru din orașe la un moment dat și oamenii se vor întoarce în orașe?

Răspunsul meu: Nu, nu se vor întoarce. Pentru ce? Ce vor găsi în New York? S-ar putea să meargă într-o zi la Carnegie Hall, la un anumit restaurant sau în altă parte, dar cred că, în general, toate acestea vor dispărea. Totul s-a schimbat, dat peste cap!

Nu cred că virusul a provocat acest lucru. Forța internă a naturii este cea care răspunde de această schimbare.

Întrebare: Din perspectiva cabalistică, ce s-a schimbat atât de dramatic la oameni?

Răspuns: Esența vieții s-a schimbat. Nu este vorba despre locul fizic în care putem fi împreună, ci despre găsirea locului potrivit unde putem exista, nu o existență fizică, ci una virtuală.

Plecarea din Manhattan, de exemplu, părăsirea Big Apple-ului fizic, indică faptul că nu avem nevoie de toți oamenii, clădirile de birouri și băncile și că putem rămâne acasă stând pe canapeaua noastră în pijama și să gestionăm totul. De ce ar trebui să plătim clădiri de birouri atât de scumpe? Ca să poată veni oamenii și să stea acolo? Nu avem nevoie de ele. Putem urmări ecranul sau mai multe ecrane în fața noastră și putem gestiona o întreprindere întreagă.

Întrebare: Dar ce zici de visul tău de a conecta oameni, de a te conecta?

Răspuns: Tora se referă la legătura fizică dintre oameni și spune „împrăștiați pe cei răi, este bine pentru ei și este bine pentru lume”.

Întrebare: A fost o iluzie a conexiunii fizice?

Răspuns: Nu a fost o iluzie. Nu exista deloc conexiune fizică. M-am dus la muncă pentru că iubeam oamenii de acolo, pentru că voiam să fiu mai aproape de ei?

Întrebare: Bineînțeles că nu. Se va schimba ceva acum? Cum se va întâmpla acest lucru practic dacă îi văd pe alții doar pe ecran?

Răspuns: Mă voi conecta la ei virtual și apoi poate fizic la un moment dat. Dar cel mai important lucru este că voi fi liber și că nimic nu mă va presa și mă va obliga să zâmbesc unei persoane sau altei persoane, să fiu conectat etc. Mă voi conecta la oameni doar într-o manieră de afaceri.

Întrebare: Este interesant să ne gândim la modul în care oamenii se vor conecta în inimile lor, cum va avea loc această conexiune prin intermediul ecranelor?

Răspuns: Vor primi lovituri cu diferite suferințe în viață și vor înțelege astfel că pot depăși problemele pe care le întâmpină numai dacă se apropie unul de celălalt pe plan intern, emoțional.

Întrebare: Aceasta înseamnă că o persoană nu va putea scăpa de durere dacă va părăsi New York-ul sau Londra?

Răspuns: Bineînțeles că nu, dar când se ocupă pe gazon cu mașina de tuns iarba și câinele său, el va crede că e parte a unei vieți normale, trebuie totuși să aibă relații bune cu ceilalți. Se va gândi la asta și va primi astfel de lovituri, încât va înțelege că trebuie să fii conectat la ceilalți.

Întrebare: Va înțelege unde îl conduc aceste lovituri sau va alerga către conexiune ca un animal?

Răspuns: Va trebui să înțeleagă și va fi un proces foarte lung și dureros, dar va înțelege. Loviturile vor dezvolta un nivel mai înalt de gândire la o persoană.

Comentariu: Continuăm să revenim la lovituri.

Răspunsul meu: Este imposibil să se schimbe în alt mod. Poate fi foarte ușor și pașnic sau prin multe probleme și chiar războaie.

Întrebare: Cum vedeți acest lucru personal?

Răspuns: Încerc să explic omenirii cu toată puterea că nu există de ales și că se află într-o stare în care relațiile corecte dintre oameni sunt obligatorii și totuși încă nu vedem că oamenii înțeleg.

Dar măcar poți vorbi deja despre asta și nu ești descurajat, redus la tăcere sau ridiculizat pentru că toată lumea se află astăzi într-o stare în care nu știe ce să facă cu ei înșiși, cu copiii lor, cu viitorul lor.

Comentariu: Apelul la conectare, de a spune ceva drăguț celorlalți, de a gândi pozitiv despre ceilalți pare puțin copilăros, iar acesta poate fi motivul pentru care nu te pot asculta încă.

Răspunsul meu: Îi înțeleg.

Întrebare: Ce putem adăuga pentru ca ceea ce spuneți să fie ca o săgeată care lovește inima, astfel încât să simtă adâncimea din spatele acestor cuvinte simple?

Răspuns: Se va întâmpla și vor începe să înțeleagă că nu există altă opțiune, că acestea nu sunt doar cuvinte, ci că natura ne îndrumă în această direcție.

Întrebare: Va avea o persoană sentimentul că trăim conform legii naturii?

Răspuns: Cu siguranță! Va veni și se va împlini și va implementa în practică.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de KabTV, 21.09.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: