Orice ar fi, preţuieşte-i pe prieteni

Întrebare: În timpul atelierelor, încerc să respect toate regulile, pentru a-i ridica pe prieteni în ochii mei, dar la un moment dat, mă cuprind gânduri negative despre prostie şi inutilitate. Cum ar trebui să gestionez aceste momente de egoism?

Răspuns: În ciudă a tot ceea ce se întâmplă, încerca să-i prețuiești pe marii tăi prieteni. Că răspuns la aceste încercări, Lumina care Corectează va veni. Iar atunci când (lumina) va străluci, vei vedea că prietenii sunt într-adevăr mari.

Toate acestea necesită muncă interioară .Mă uit la prietenii mei: vin la lecții pe timp de noapte, se duc apoi la locurile de muncă, au familii și copii, fiecare are problemele sale, toată lumea este obosită, epuizată și sunt fizic pe pantă descendentă la fiecare final de săptămâna.

Prin urmare, îi apreciez foarte mult pe prietenii mei. Am realizat aici cât de departe sunt de nivelul lor de efort depus. Fiecare dintre ei depune un efort enorm, extraordinar. Cum aș putea eu, văzând toate acestea, să nu îi respect? Doar cu ajutorul lor voi fi capabil să navighez către ţărmurile spiritualității, către o lume nouă.

Se pare că nu este prea dificil să îi percep că buni prieteni!

Întrebare: De-a lungul timpului devine din ce ce în ce mai greu să mă conving de acest lucru – până când pur și simplu realizez că nu pot.

Răspuns: Desigur, singur sunt nimic. Sunt un zero, o cârpă, un nimeni. Din acest fapt reiese un singur lucru, și anume – ce a simțit regele David când a stat dezbrăcat în față Creatorului și a făcut legământ cu el. Cu cât cobor mai jos în ochii mei cu atât dezvălui mai mult conexiunea cu Creatorul. și apoi mă pot întoarce imediat spre El și primesc un răspuns.

Întrebare: Înseamnă că fluxul de gânduri negative trebuie să fie atât de puternic până în punctul în care singură scăpare (soluție) este strigătul după ajutor?

Răspuns: Nu aspirăm intenționat la acest lucru. Dimpotrivă, lucrăm la conexiunea cu prietenii, dorind să dezvăluim unitatea cu Creatorul în ei și prin ei, și apoi descoperim contrariul. Dar nu pot aspiră la acest lucru, trebuie să depun eforturi mari însă pentru atingerea acestei perfecțiuni.

Întrebare: Dacă mă simț precum o cârpă, încărcat de gânduri negative, cum reușesc să trec la aspirația corectă?

Răspuns: Cu sprijinul prietenilor și fără a te îndepărta de la calendarul (programul) pe care grupul îl urmează.

Din partea a patra a lecţiei zilnice de Cabala „Introducere la Cartea Zohar” din 17.02.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed