Orice ar trebui să fie va fi

294.3Comentariu: Un sufit a fost întrebat: „Venerabile, de ce nu există urme de tristețe pe chipul tău?” „Nu am nimic demn de plâns pentru ce am pierdut” a răspuns sufitul.

Suntem întristați tot timpul. Am vrut ceva, dar nu am primit. O zgârietură pe mașină, am fost păcăliți, sau nu ni s-a dat poziția pe care o doream. Suntem triști mereu, tot timpul.

Răspunsul meu: Ce dezastru!

Întrebare: Da! Umanitatea este așa. Vedeţi ce se întâmplă! Este întristată tot timpul. Și acest lanț al tristeții devine viața noastră. Puteți, vă rog, să explicaţi cum să nu fii trist? Cum să nu fim triști?

Răspuns: În primul rând, acceptă totul ca venind din natură – de la Creator. Și nu ar trebui să existe obiecții. Și cereți tot timpul un lucru: apropiere, conexiune și adeziune. Atunci totul va fi bine.

Comentariu: Dar omul este dorinţă. Și mereu am dorințe. Aceasta nu s-a împlinit, aceea nu s-a împlinit și încă alta nu s-a împlinit. Cum pot lucra cu asta? Nu sunt împlinit cu ceea ce mi-am dorit.

Răspunsul meu: Cu ce ai vrea să fii împlinit?

Comentariu: Ce mi-ar placea? Spuneți dvs.!

Răspunsul meu: Dacă îți imaginezi că în următorul minut ai dispărut, atunci totul este bine.

Comentariu: Da, atunci ești mulțumit de momentul în care te afli acum. Asta e tot.

Răspunsul meu: Ești fericit nu pentru că ești în viață și ai continuat să trăiești încă un minut, ci pentru că pur și simplu exiști în acest moment pe care ți l-a dat Creatorul. Și tu trăiești în el și încerci să aderi la El.

Desigur, trebuie să te străduiești cât mai mult pentru a-ți asigura viitorul și așa este scris în Tora, dar nimic mai mult.

Întrebare: Dar dacă nu este securizat, ar trebui să-l accept?

Răspuns:: Desigur.

Întrebare: Adică vreau ceva, dar orice s-ar întâmpla, se întâmplă și asta este?

Răspuns: Da, cu siguranță.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 12.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed