Oricine poate deveni Moise

222Comentariu: Irina întreabă: „În acest război și în aceste evenimente care se petrec, brusc, am sentimentul că nu pot să plănuiesc nimic, că nu decid nimic, că totul este decis pentru mine. Au luat sensul de a trăi așa cum vreau eu! Trebuie să trăiesc așa cum vrea altcineva! Mă simt ca un animal condus oriunde vor ei: în sclavie? — deci, în sclavie să fie; la măcelărie?— deci, la măcelărie să fie. Iar asta se numește viață! Cum pot să scap din acest cerc? Aceasta nu este viața!”

Răspunsul meu: Așa a fost întotdeauna. Pur și simplu nu ți-ai dat seama că ești controlat. Acum ai crescut pe plan interior și simți că ești controlat. Aceasta este o stare complet diferită.

Pentru ce e asta? Pentru ca tu să poți să te schimbi. Pentru a afla de ce sunteți controlat, cine vă controlează, pentru ce, de ce și cum să vă schimbați, astfel încât să puteți intra sub această guvernare. Aceasta înseamnă deja să recunoașteți că vă aflați într-o stare de creștere spirituală.

Toți acești oameni și guverne sunt de fapt marionete. Cine este în spatele lor? Forţa superioară  care ne controlează pe toți prin tot felul de figurine.

Înseamnă că trebuie să înțelegem de unde, pentru ce și de ce și să încercăm să vedem această forță superioară care ne conduce la o anumită stare și ne controlează. Să venim în contact cu ea în așa fel încât să primim tot felul de semnale de control direct de la ea.

Întrebare: Ca să primesc direct de la această forță? În linii mari, de ce am nevoie de intermediari? Prin asta elimin acești intermediari și lucrez direct cu ei, nu?

Răspuns: Desigur. Acesta este nivelul lui Moshe (Moise) — cel care vorbește direct cu Creatorul. Toată lumea poate ajunge la asta. Dacă ieșim din sclavie, ajungem la nivelul lui Moise.

De aceea suntem împinși în astfel de stări, aşa încât să ieșim din ele și să ne conectăm direct la forța superioară care vrea să ne conducă undeva. Ni se dau toate problemele doar pentru a ne îndrepta atenția către forța superioară. Prin urmare, despre Creator se spune că El este foarte gelos.

Întrebare: Este El gelos pentru că nu Îi acordăm atenție, ci o facem pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru? Și ar trebui să fim atenți la El?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci, vrei să spui că acest dialog direct nu este doar posibil, ci și necesar? Acolo suntem conduși?

Răspuns: El ne va obliga să facem asta. Dar este mai bine să faci asta mai repede.

Întrebare: Fiecare locuitor al Pământului va vorbi direct cu forța superioară? Ce se va întâmpla atunci dacă această fantezie are loc?

Răspuns: Vom descoperi forța superioară în interiorul căreia existăm, care ne controlează și ne conduce către următorul grad de dezvoltare.

Vom descoperi că El ne înconjoară, ne include și ne controlează în toate și prin toate și dorește să intrăm într-o astfel de conexiune cu El, încât să înțelegem fiecare acțiune a Lui, fiecare semnal al Lui către noi.

Întrebare: De ce are El nevoie de asta?

Răspuns: Ca să ne ridicăm la nivelul Lui. Prin aceasta ajungem la cea mai înaltă stare a noastră de dezvoltare – să fim ca El, să vedem totul, să înțelegem totul, să executăm totul, să facem totul, să fim la cel mai înalt nivel al naturii. Să vezi totul de la un capăt la altul. Adică devenim veșnici și perfecți.

Comentariu: După cum se spunea la școală: „Omul este coroana naturii”. Omul care a mutilat totul în jurul lui.

Răspunsul meu:: Aceasta este recunoașterea stării noastre actuale. Este groaznic, desigur! Mai rău decât animalele! Din această recunoaștere ajungem la conexiune.

Întrebare: Dar ceea ce ne spuneţi tot timpul: iubire, conexiune și relații bune?

Răspuns: Trebuie să cultivăm acest lucru în noi înșine prin forță. Din această cultivare forțată vom atinge acest sentiment. Vom ajunge la asta.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/25/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: