Originile măsurării timpului

746.03Întrebare: Cum s-a întâmplat ca oamenii să fie capabili să indice timpul exact de-a lungul istoriei? Știm exact câte mii de ani au trecut de la un eveniment sau altul. Cum a fost măsurat?

Răspuns: În iudaism, se măsoară foarte simplu și nu este nicio problemă cu asta! Dar când te uiți la alte dimensiuni, să spunem, un oraș are o vechime de 100, 600 sau 1.000 de ani, atunci în iudaism nu este cazul, deoarece calculul vine de la Adam, acum aproape 6.000 de ani. Știm absolut tot ce s-a întâmplat, la ce date: oameni măreţi, evenimente măreţe și orice altceva.

Dacă luăm ceea ce este scris în cărțile noastre și eliminăm toate izvoarele filozofice și istorice ale lumii, pe care istoricii și filozofii le-au găsit scoţându-le din cap fără nicio raţiune, ci pur și simplu pentru că așa cred ei, atunci poți vedea că totul este cunoscut și totul este clar: cine a existat, în ce perioadă și așa mai departe.

Dacă deschideți Wikipedia, veți vedea cât de mult este răsucit acolo pentru că fiecare vrea să spună ceva în felul său: „Asta este ceea ce cred”. Se dovedește a fi o astfel de acumulare de tot felul de absurdități și concluzii, încât nimeni nu poate rezolva nimic aici.

Sper că atunci când omenirea va începe să înțeleagă puțin în interiorul ei care este adevărul și va determina prin miros că acest lucru este adevărat și acesta nu este, atunci pur și simplu va începe să curețe totul! Atunci va vedea că totul este clar și totul este de înțeles.

„Am găsit manuscrisele de la Qumran și acum înțelegem că Biblia are dreptate!” sau orice altceva. Dar cine esti tu, oricum?! Cronica a fost păstrată timp de 6.000 de ani. De ce te caţeri pe culmile înțelepților cu concluziile tale?! Pare atât de ridicol.

Toate acestea sunt o mândrie umană oarbă: nimic mai mult decât: „Vreau să-mi spun cuvântul!” Nu este nimic nou pe lume, totul este descris și totul este măsurat. Știm tot ce s-a întâmplat și la ce date.

Este scris: „Și a fost dimineață și a fost seară, ziua întâi”. Asta e tot. Duminica este prima zi și se numește așa. Din acea zi a început toată măsurătoarea. Măsurarea a ce? Perioada în care omenirea a început să se apropie de următoarea etapă, să devină oameni. Înainte de aceasta, a existat dezvoltarea nivelurilor mineral, vegetal și animal.

Așa se calculează toate datele și procesele istorice. De ce nu sunt măsurate de ceasurile noastre și de rotația în jurul Soarelui și al Pământului? Pentru că nimic din toate acestea nu există. Toate acestea sunt în noi! Nu există soare, lună, pământ – nimic. Acestea sunt sentimentele noastre interioare.

În curând ne vom ridica la următoarea etapă de dezvoltare și toate senzațiile din trecut vor dispărea. Tot acest cosmos, cu tot ceea ce simt acum, va începe brusc să se îndepărteze ca într-o ceață, îmi va părăsi simțirile până când va înceta deloc să mai existe. Asta e tot. Nici acum nu există. Toată materia ne este dată în simțirile noastre.

KabTV “Am primit un apel: Când a apărut timpul?” 3/6/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed