Otravă sau medicament

281.02Întrebare: Într-unul dintre articolele pe care le-am studiat, s-a spus că cel mai sigur este să fii într-o societate care nu are nimic de-a face cu părerile tale. Dar din punctul de vedere al Cabalei, putem primi importanța scopului mai ales de la oameni care sunt apropiați în spirit și în același timp, puteți obține mai mult rău de la ei, vă puteți îndepărta literalmente cu un milimetru și asta este. Aţi spus că o persoană ar putea învăța de la Baal HaSulam, dar în același timp, el ar putea face rău unui student nou.

Aici avem două laturi deodată: atât importanța scopului, cât și otrava care poate da totul peste cap. Cum se poate proteja cineva de otravă?

Răspuns: Astăzi, cred că elevii mei cu siguranță nu sunt în pericol. Dimpotrivă, văd că acei studenți care înainte erau destul de în pericol pentru că puteau să rătăcească și chiar să mai tragă împreună cu ei câțiva prieteni, sunt diferiți astăzi.

Am organizat un grup serios, puternic, o asociație spirituală care îi ține deja împreună și reprezintă o singură structură. Nu cred că, cel puțin deocamdată, poate fi distrus. Sper că după mine nu se va prăbuși și lumea va avea nevoie de ei.

Ne îndreptăm într-un ritm foarte rapid către o stare în care lumea nu va mai avea nicio capacitate de a se conduce și nici capacitatea de a se menține cumva, măcar la un anumit nivel. Totuși, acest grup va putea arăta lumii cum să meargă înainte. Într-o stare de lipsă absolută de înțelegere, neputință și confuzie a umanității, va da cu fermitate un exemplu, iar acest lucru va fi foarte necesar pentru lume.

Întrebare: Subliniați tot timpul că trebuie să ne arătăm unul altuia importanța scopului și să nu arătăm în niciun caz o față acră. Dar dacă cineva spune ceva neplăcut, care trece prin rețea din interiorul sistemului însuși?

Răspuns: Cred că există multe departamente pentru asta, care lucrează cu masele și așa mai departe. În general, sistemul se va menține singur. Totul este în mâinile forțelor superioare. Îmi fac treaba, nu am de ce să-mi fac griji. Construiesc ce pot și apoi…

Cu toții suntem părți ale sistemului, care ne conduce către scop. Sarcina mea este să-i învăț pe oameni să meargă către el mai repede și mai ușor pentru o conexiune corectă cu forța superioară și să se bucure de faptul că Îi aduce mulțumire.

KabTV’s “Am primit un apel. Otravă sau medicament” 6/28/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: