Pace eternă — Universul armoniei

275Întrebare: Percepția realității implică faptul că întreaga lume este făcută din contrarii care sunt în permanență în război. Dacă războaiele anterioare aveau ca scop cucerirea, recent ele poartă un caracter de impunere a păcii. Este posibil să se stabilească pacea prin forță?

Răspuns: Niciodată. În niciun caz. Pacea poate fi atinsă dacă te străduiești pentru ea cu mare efort. Pacea este o unire a antagonismelor sub un acoperiș comun, trebuie să știm să o realizăm.

Cert este că în starea de pace rămân toate contradicțiile interne. Ele nu pot fi evitate, șterse, anulate sau excluse. Ele pot fi doar în armonie între ele, în completare reciprocă. Numai atunci această stare poate fi numită pace.

Trebuie să avem grijă constant de ea și să o întărim pentru că aceste contradicții nu vor dispărea. Adică pacea este o stare dinamică, o stare de echilibru dinamic intern al contrariilor.

Întrebare: Este posibil să obținem pacea veșnică?

Răspuns: În măsura în care susțineți această stare, așa va rămâne.

Întrebare: Are acest proces un sfârșit?

Răspuns: În cele din urmă, vei întări constant pacea, o vei lăuda și o vei înălța. Ce e în neregulă cu asta? Va fi un univers de armonie în continuă evoluție.

KabTV „Stări spirituale” 04/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: