Pacientul acceptă operaţia

Întrebare: Înţelegerea că suntem parte a unui sistem general şi integral şi că va trebui să facem orice efort ca să avem grijă de el, este considerată primul pas în lumea spirituală?

Răspuns: Da, este. Pe cât este posibil, noi va trebui să diseminăm cunoştinţele ei şi fundamentele pe care se bazează această viziune. Cu alte cuvinte, lucrând cu oamenii noi angajăm două canale: pe de o parte studii şi informaţie, şi pe de altă parte, educaţia şi dezvoltarea prin educaţie.

Persoana trebuie să cunoască sistemul în care el sau ea există, precum copiii care trebuie să înveţe despre legile ţării şi despre cum acţionează numeroasele organe guvernamentale. Cel mai important lucru pentru un copil este să înţeleagă lumea în care trăieşte. Tot la fel, şi umanităţii ar trebui să i se predea legile integralităţii, pentru a o aduce mai aproape de starea reală.

Astfel, oamenii vor înţelege principiul sistemului global în care ne găsim şi vor fi în stare să accepte noile principii care trebuie să le adoptăm. Implementarea lor ar trebui să fie dorită de mine astfel încât să accept fericit impactul mediului care mă va „opera”. Sunt gata pentru anestezie ca să mă pot trezi refăcut iar şi iar. De fiecare dată, voi descoperi din ce în ce mai mult în mine noua forţă a dăruirii şi astfel, voi fi inclus în lumea integrală.

Singur, nu sunt în stare de nimic. Singurul lucru pe care îl pot face este să vreau să fiu tratat, ca un pacient care admite să fie îngrijit într-un spital. El nu cunoaşte tratamentul de vindecare şi toate celelalte, în afară de accept, nu mai depind de el. Aşa că, mă întorc la mediu să mă ajute, gata să am încredere în el: „Fă în mine schimbările!”

În principal, aceasta este treaba mea. Nu este dificilă. Trebuie doar să nu mă rătăcesc în acele arii în care nu voi avea succes singur. Nu este nevoie să intru în sisteme în care acţionează legi stricte. Nu am nicio şansă să învăţ motoarele lor. Numai un singur lucru mi se cere: să vreau să dau mediului posibilitatea să mă pună în mişcare, astfel ca motorul meu să înceapă să meargă aşa cum e nevoie. Mai precis, mintea şi sentimentele mele să coincidă cu rotaţiile motorului fiindcă acesta funcţionează corect. Eu trebuie doar să descopăr ce se află deja acolo.

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 10/2/2011 „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed