Păpuşa dificilă a Creatorului

Întrebare: Pot să-mi imaginez o mare responsabilitate faţă de prieteni într-un submarin în pericol. Cum pot să simt această anxietate şi această tensiune în timpul atelierelor, unde o astfel de dramă nu se întâmplă în jurul nostru?

Răspuns: De fapt, nimeni nu vă cereţi să faceţi vreun truc precum un magician şi să scoateţi un iepure din pălărie. Nu este necesar să faceţi trucuri ci, pur şi simplu, să încercaţi să ataşaţi cererea voastră, lipsa voastră la forţa superioară şi asta-i tot. Încercaţi să cereţi, cereţi ceva. Din momentul în care vă lipseşte ceva pentru avansarea voastră spirituală, vă întoarceţi spre Creator imediat, cu întreaga cerere pe care o aveţi.

Dacă reuşiţi să vă legaţi în mod corect la Creator, nu veţi avea probleme.

Munca voastră constă în a fi legătura, adaptorul între lipsuri şi sursă. Nimeni nu vă cere să fiţi sursă de energie şi nici chiar să fiţi utilizatorul acesteia, ceea ce înseamnă să faceţi ceva prin voi înşivă.

Munca ta este pasivă: este suficient să insişti şi să continui să ceri ceea ce vrei, Creatorului.

Totuşi, ar trebui să ceri cu înţelepciune. Trebuie să stabileşti cu exactitate ce vrei şi apoi să ceri. Trebuie să înţelegi că, Creatorul îţi aranjează dificultăţi tocmai pentru ca să poţi să insişti şi prin asta să înveţi de la El şi deci, să avansezi.

Problema este că voi abandonaţi Creatorul. Baal HaSulam spune că, cel mai mare păcat pe care o persoană îl poate comite în această lume, este de a-L uita pe Creator şi a se detaşa de El. Deci, nu te detaşa de El şi insistă cu cererile tale. Este singurul lucru pe care trebuie să-l faci.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 07.01.2014, Lecţie pe tema: Pregătire pentru Congres

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: