Parametrii astronomici și calendarul evreiesc

Întrebare: Cum sunt zilele împărțite conform calendarului evreiesc?

Răspuns: Există 24 de ore pe zi, patru anotimpuri și de patru ori Anul Nou evreiesc, într-un program schimbător. Același program există între zi și noapte: zilele sunt mai lungi și nopțile mai scurte vara şi, invers, în timpul iernii.

Conform calendarului evreiesc, o oră nu este exact de 60 de minute și fiecare dintre ele exact de 60 de secunde, ci vorbim despre o unitate convențională, care nu este constantă, ci depinde de timp.

Conform calendarului obișnuit, se consideră că există 12 ore de la apus până la răsărit și de la răsărit până la apusul următor sunt de asemenea 12 ore. Dar, prin orele de lumină, 20 de ore ar putea să dureze de la răsărit până la apus, iar noaptea (întunericul) ar dura doar patru ore.

În acest caz, ora de zi și ora de noapte sunt absolut diferite. Este puţin la fel ca sunetul, care nu se poate măsura pe un cadran uniform, ci pe o scală logaritmică.

Pentru că lungimea zilei și a nopții se schimbă în fiecare zi, înseamnă că durata orelor de noapte și de zi se schimbă în fiecare zi. Ele depind numai de Partzuf Zeir Anpin din lumea Atzilut și care, de fapt, gestionează aceste acțiuni, deoarece lumina superioară, care trece prin ele în Malchut (iar Malchut suntem noi), definește totul.

Dacă am ști exact cum funcționează, am simți acest sistem ca o mașină astronomică gigantică, care ne înconjoară și astfel ne afectează. Apoi, am începe să ne apropiem de parametrii săi interni: ce înseamnă mai multă lumină – mai puțină lumină, mai cald – mai rece? Dacă am trăi și lucra în conformitate cu aceste ore, am avea o viață complet diferită.

Pe de altă parte, cum este posibil să existăm în acestă mecanică? De ce avem nevoie de ea? De ce ar trebui să ne afecteze în acest fel? Dacă ne-am restructura și am trăi în conformitate cu ea, cum am putea simți natura și pe noi, înșine? Este interesant! Aceasta înseamnă că am începe să simțim sistemul în conformitate cu influența sa asupra noastră. Lumea înconjurătoare, spațiul, stelele, totul ar străluci într-un mod diferit.

Din lecţia de Cabala în limba rusă, 12/30/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: